KÜLTÜR: Efsanevi grup Zorlu’da!

Türk rock müziğinin efsanevi gruplarından Bulutsuzluk Özlemi, müzik severlerle buluşuyor. “Yaşamaya Mecbursun” adlı konser, Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında, Atlantis Yapım işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Türk rock müziğinin önemli guruplarından biri olan Bulutsuzluk Özlemi, 25 Mayıs’ta Zorlu PSM’de sahne alacak. Konserde, 1995 tarihli konser albümü ‘Yaşamaya Mecbursun’un tüm şarkılarını akustik olarak yorumlayak olan grubun performansına, Drama Sahnesi ev sahipliği yapacak.

30 yılı aşkın bir kariyeri olan grup şu an için Nejat Yavaşoğulları (vokal, gitar), Sina Koloğlu (klavye), Akın Eldes (bas gitar), Deniz Demiröz (solo gitar) ve Gencay Kıymaz’dan (davul) oluşan Bulutsuzluk Özlemi; 1984’ten bu yana Yavaşoğulları ve Koloğlu sabit kalırken birçok müzisyenin eklendiği ve çıktığı farklı ekiplerle dinleyici karşısına çıktı. “Türkçe sözlü rock yapılır mı?”sorusuna bugüne dek yaptığı 7 stüdyo, 5 de konser albümüyle cevap veren grup, Türkiye’nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edindi.

Kendi adını taşıyan ilk albümünü 1986’da yayınlayan Bulutsuzluk Özlemi; Hezarfen Ahmet Çelebi, Güneye Giderken, Evinde Gitarın Var Mı? ve Kütürdet Beni Rutubet gibi parçalarla müzik kariyerine kuvvetli bir başlangıç yaparken Uçtu Uçtu (1990); albüme adını veren parçanın yanı sıra Evet Evet, Şili’ye Özgürlük, Acil Demokrasi ve onlara ülke çapında başarı getiren Sözlerimi Geri Alamam’la ön plana çıkıyordu. Bunları sırasıyla Güneşimden Kaç (1992), Yol (1998), Numara (2001), Felluce/Bağdat (2005) ve Zamska (2009) albümleri takip ederken grup; Boyalı Kuş, Mekanik Fanatik, Hasret, Yağmur, Bağdat Kafe, Bıktım Be ve bu konsere de adını veren Yaşamaya Mecbursun gibi birçok şarkıyı müzikseverlerle buluşturdu. Müziğine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu’nun yüzlerce yıllık birikimini de katmayı başaran ve bu sayede büyük ilgi gören Bulutsuzluk Özlemi, şarkı sözlerinde özellikle sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları işleyerek kendine has bir kitle oluşturdu.