DÜNYA: Ezerek kazandı

Fransa Cumhurbaşkanını seçti. Fransa’da ilan edilen resmi sonuçlara göre Macron yüzde 66,06 ile seçimi kazandı. Fransız basını ‘Zafer yürüyüşü’, ’39 yaşında başkan’ ve ‘Fransa meydan okudu’ gibi başlıklarla okurlarının karşısına çıkarken, İngiliz gazeteleri ‘Başkanlığı kazandı ancak bölünme sürüyor’, ‘Zafere yürüdü’ ve ‘Macron ezerek kazandı’ manşetlerini attı. Fransa’nın tarihi seçiminde resmi sonuçlar bu Sabah ilan edildi, Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron yüzde 66,06 oyla ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu. Rakibi ırkçı aday Marine Le Pen ise yüzde 33,94’te kaldı.
Sonuçlara göre Macron’a 20 milyon 703 bin 694, Le Pen’e de 10 milyon 637 bin 120 seçmen oy verdi. Seçime katılımın hayli düşük kaldığı ülkede Macron kayıtlı seçmenlerin yüzde 43,63’ünün, Le Pen ise 22,42’sinin Oyunu aldı.
Yalnızca Fransa’nın değil Avrupa’nın da kaderini belirleyen seçimler, beklendiği gibi tüm yaşlı kıtada manşetten verildi.
Fransız Le Figaro gazetesi bugün okurlarının karşısına ‘Zafer yürüyüşü’ manşetiyle çıktı. Liberation ‘İyi oyun’, Le Parisien ‘Macron, 39 yaşında başkan’, Les Echos ‘Fransa meydan okudu’ gibi başlıklar kullandı.