TEKNOLOJİ: iPhone 8 yeni bir videoda ortaya çıktı

Apple’ın iPhone’un 10.yıl dönümünde tasarımını baştan aşağı yenileyeceği söylenen iPhone 8 ile ilgili yeni bir video ortaya çıktı. iPhone 8, bu sefer ünlü YouTuber’ın videosunda kendini gösterdi.

Milliyet’in haberine göre, daha öncessinde iPhone 8’in kasasına, teknik özelliklerine hatta kılıfına dair çıkan detayları sizlere aktarmıştık. Bu sefer ise YouTube’ta popüler bir kanal olan Unbox Therapy’deki YouTuber Lewis Hilsenteger, iPhone 8’in nasıl görüneceğini telefonun maketiyle gözler önüne serdi.

Telefonda dikey şekilde konumlandırılmış olan arka kamerayı ön plana çıkartan Youtuber, Apple’ın iPhone 8 ile birlikte kullanıcılara daha fazla kullanılabilir ekran alanı sunmayı planladığını belirtiyor. Dikey şekilde konumlandırılmış çift arka kameranın daha iyi bir alan derinliği yaratacağı söyleniyor. Diğer yandan Youtuber, cihazın ön kısmında yer alan Home tuşunun da kaldırılacağını ve bunun ekranın altına yerleştirileceğini ifade etti. Videodaki makette kulaklık girişinin olmadığını da ekleyelim.

5,8 inçlik ekrana sahip olacağı söylenen yeni iPhone modelinin şimdiye kadar görülen en yüksek ekran-gövde oranlarından biri olacağı belirtiliyor. Aynı zamanda iPhone 8, LCD yerine OLED panel ile gelebilir.

iPhone 8’in eylül ayında tanıtılması, ekim veya kasım ayında ise satışa sunulması bekleniyor.