SİYASET: “2019’a böyle gidilmez”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, uyarılarda bulundu. 16 Nisan’daki referandumdan sonra muhalifler partide olağanüstü kurultay istedi. Genel Merkez ile muhalifler arasındaki çatışma üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “2019’a böyle gidilmez” diyerek, “Parti içi kavgaya asla izin vermem. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağım” ifadelerini kullandı.

CHP’de gündeme gelen olağanüstü kurultay çağrısında CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Kılıçdaroğlu’na “2019’da Cumhurbaşkanı adayı değilsen olağanüstü kurultayı topla” demesi üzerine ortalık karıştı. Bu tartışmalara TBMM’deki grup toplantısında yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Yüzde 49 demokrasi paydasının bütünüdür. Önümüzdeki dönemde yüzde 49’u büyütmek için çalışacağız. Bizim Hayır’ımız sona ermedi. Biz demokrasi mücadelesini yeni başlatıyoruz” diyerek sözlerine devam etti: “Bu ülkenin seçmenleri demokrasiden yana tavır koydu. Bu olağanüstü değerlidir. Bunu korumak her CHP’linin boynunun borcudur. Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğim. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağım.”

Ayrıca, Baykal’ın “Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirilir” şeklinde yaptığı açıklamayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hukuki mücadele bitmeden, meşruiyet tartışmasını ortadan kaldırmak, CHP’yi kendi içinde kavgalı gibi göstermek doğru değil. 2019’a şimdiden aday belirleyerek yıpratmak tüm yüzde 49’a bu kişiyi dayatmak yanlış. Baykal açıklamalarıyla kendini eritmiştir” ifadelerini kullandı.