KÜLTÜR: Genç sanatçılar bir araya

Türkiye’de bir ilk. Genç sanatçı adayları bu sergi ile bir araya gelecek. ‘Güzel Sanatlar Yeni Mezunlar’ sergisi BASE, tarafından hayata geçirilecek olan sergide tüm Türkiye’den resim, heykel, fotoğraf, video, animasyon, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden 2017 yılında mezun olan sanatçı adaylarının eserleri sergilenecek.

14-17 Aralık’ta düzenlenecek olan sergiye katılım için 1 Mayıs-1 Temmuz arasında başvurular değerlendirilecek. En fazla 3 çalışma ile katılınabilecek olan BASE, yeni mezun olan sanatçı adaylarını, sanat dünyası ile bir araya toplamayı amaçlıyor. Galata Rum Okulu’nda toplanan eserler, 14-17 Aralık’ta sergilenecek.

Kürasyonunu sanat yazarı ve akademisyen Derya Yücel’in gerçekleştirdiği serginin seçici kurulunda Londra merkezli Delfina Foundation’ın kurucusu Aaron Cezar, Borusan CEO’su ve koleksiyoner Agah Uğur, seramik sanatçısı Alev Ebuzziya Siesbye, koleksiyoner Aslı Bilge, koleksiyoner ve sanat yazarı Banu Çarmıklı, Metropolitan Müzesi’nin Ortadoğu, The Armory Show’un Direktörü Deborah Harris, sanatçı Ergin İnan ve Hera Büyüktaşçıyan Piartworks kurucusu Yeşim Turanlı ile heykel sanatçısı Ziyatin Nuriev yer alıyor.