SİYASET: CHP’den AİHM kararı!

Cumhuriyet Halk Partisi, AİHM’e gidiyor. CHP, 16 Nisan’daki referandum sonucunda %51,4 oyla “Evet” çıkması nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeye karar verdi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra açıklama yaparak verilen kararı kamuoyuna duyurdu. Selin Sayek Böke, “Uluslararası hukuk çerçevesinde kendi güvenliğimiz için atılması gereken her adımın atılması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi. AİHM’e yapılacak başvuru için kesin bir tarih vermeyen CHP Parti Sözcüsü Böke, “önümüzdeki dönemde” ifadesini kullandı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kararı dün hep beraber üzüntüyle takip ettik. Bu karar ile Türkiye denetimden çıkan sonra da denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Bunun siyasi bir karar olarak geçiştirilemeyecek olmasının altını çiziyoruz. Bu karar siyasi gerekçe ile falan değil, Türkiye’deki iktidarın başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir. Alınan karar Türkiye’nin demokratik standartlardan uzaklaştığını bir ifadesidir”