GÜNDEM: Etkisiz hale getirildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ekipleri tarafından, PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda, 173 terörist etkisiz hale getirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kış aylarında PKK ile yapılan mücadelelerde yurtiçi ve yurtdışındaki teröristlere göz açtırılmıyor. Nisan ayında başlatılan operasyonlarda ise, Irak’ın kuzeyi, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Tunceli’de kararlılıkla ilerleniyor.

Güvenlik güçleri PKK’ya kış aylarında büyük darbe vurmuştu ve baharda da operasyonlarına hızla devam ediyorlar. Polisler ve askerler hem karadan hem de havadan F-16’larla, helikopterlerle, İHA’larla, zırhlı araçlarla yaptıkları operasyonlar sonucu teröristlere göz açtırmıyorlar.

Nisan ayında 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in yönettiği “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk” operasyonuna 3 bin asker ve 200 korucu destek veriyor.

“Şehit Binbaşı Ahmet Karaman” operasyonu ise, İncebel ve Kato dağlarında başlatıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yetkisinde, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir ve komutasında güvenlik korucularının da katılımıyla PKK’ya karşı başlatılan operasyona keşfedilen mağarada pek çok yaşamsal malzeme ve cephane ele geçirildi.