TURİZM: Turizm sezonu başladı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Marmaris Müzesi, turizm sezonuna yükselerek başladı. ‘Kale Müze’ olarak bilinen Marmaris Müzesi’ne bu sezon yapılan ziyaretler %20 arttı.

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Muğla Valisi Amir Çiçek konu hakkında şöyle konuştu: “Kale müzeye gösterilen ilgi tarihe dair projelere ağırlık vermemizin ipucunu gösteriyor. Tarihi yaşattıkça tarih turizmini yaşatmış oluruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi güzergahını turizme kazandırıyoruz.”

Sözlerine devam eden Vali Çiçek, “Tarihi yaşattıkça tarih turizmini yaşatmış oluruz. Marmaris, turizm için, ülkemiz için, dünya için önemli bir ilçe. Hem geçmişin hem geleceğin hem de bugünün insanlık aleminde önemli bir yer. Önümüzdeki günlerde isim yapacak, turizmde ön plana geçecek.” dedi.

Turistleri kültürel turizm ile de çekmenin önemini vurgulayan Çiçek, “Mayıs sonunda açılan, Ekim’de kapanabilir bir turizm var. Biz bunu aşmaya çalışıyoruz. Biz turizmi yürüyen turizm, hareket eden turizm yapacağız. 12 ay turizm alanlarında yatırımcılarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurumlarını harekete geçiriyoruz. 12 ay turizm altyapımız var. 12 aya yayılan turizmden herkes nasibini alacak diyorum.” dedi.