SİYASET: CHP’den yeni adımlar

CHP, anayasa değişikliğiyle ilgili yeni adımlar atmayı planlıyor. “Halk oylamasının sonuçlarını kabul etmediğini” açıklayan CHP, her alanda tepkisini dile getirmeye hazırlanıyor.
TBMM’deki “etkin muhalefetini” daha da arttırarak, “anayasa değişikliğinin kabul edilemez olduğunu” sık sık ifade edecek.
Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Bütün demokratik haklarımızı en kararlı şekilde kullanacağız. Mecliste muhalefet görevimizi yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletin iradesini, milli egemenliği temsil eden TBMM’de, üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz.” diyen Sındır, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Ana muhalefet olarak, milyonların üzerimize yüklediği sorumluluğu çok iyi biliyoruz ve bu görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Referandumun meşru olmadığını, anayasa değişikliğinin ‘cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ adı altında tek adamlığa yol açacağını düşünüyorsak buna itirazımızı en etkin şekilde, kürsü hakkımızı sonuna kadar kullanarak yerine getirmeliyiz. Bunu yapacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.”