EĞİTİM: TEOG soru ve cevapları açıklanıyor!

Adayların heyecanla beklediği gün geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, TEOG soru ve cevapları yarın saat 14.00’ten itibaren “www.eba.gov.tr” adresinden açıklanacak. 8’inci sınıf ikinci dönem ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videolarının da yayınlanacağı bildirildi.

EBA soru ve cevap sorgulama ekranında yayınlanacak Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarına branş öğretmenlerinin görüntülü anlatımı ile verilecek. Aynı zamanda cevaplara yazılı olarak da ulaşılabilecek.

EBA sistemine giriş yapılması için ilk önce üyelik gerekiyor. Bir kullanıcı adı ve bir kullanıcı şifresinden oluşan üyelik, T.C. kimlik numarası kullanıcı adı olmaktadır. Kullanıcı şifresi için ise, öğretmenlere gitmek gerekiyor, çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, şifre gibi önemli bir konuyu öğrencilere bırakmak istememiştir.

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, EBA şifresi almak için, öğrenci iseniz okulunuzdaki yetkili öğretmeninizden isteyiniz. Öğretmen iseniz Mebbis sistemine girip EBA şifresi alınız. Öğretmen iseniz Öğretmen olarak giriş yapınız. Öğrenci şifre kısmından öğrencinin T.C kimlik numarasını girerek öğrenci şifresi verebilirsiniz.