GÜNDEM: Binlerce Türk yürüdü!

Çanakkale Kara Savaşları’nın 102’inci yıl dönümü kapsamında binlerce kişi yürüdü. Anma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi ile birlikte 57’nci Alay Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 25 Nisan 1915 sabahında düşman çıkarmasının haberini alması üzerine, 57. Alayı Conkbayırı’na gönderdi. Tarihe “Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” sözleriyle geçen o gün, binlerce kişinin katıldığı tören ile anıldı.

Gençlik ve spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar, ilk önce Kocadere Köyü’nde kamp kurdu ve şehit düşen tüm 57. Alay askerlerinin son yediği yemek olan kırık buğday çorbasından yenildi.

102 yıl önce şehit olan askerler gibi güne sabah namazı ile başlanıldı ve saat 06:00’da Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve çok sayıda rütbeli askerin de aralarında yer aldığı katılımcılar yürüyüşe başladı.

Atlı süvari birliklerinin de yer aldığı 6 kilometrelik yürüyüş, 1.5 saat sürdü ve Conkbayırı’nda son buldu.
Törenin ardından açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Burada 102 yıl önce 1915’te ecdadımızın hayatını hiçe sayarak ortaya koymuş olduğu mücadele, ülkenin birliği, geleceği, milletimizin, mukaddes değerlerimizin korunması için, tabiri caizse yedi düvelin bir araya gelip üstümüze çullandığı zamanlar, buna karşı burada ülkemizin, milletimizin ve o zamanki tüm coğrafyanın her yerinden her bir köşesinden gelip şehit olan aziz ecdadımız anısına, gençlerimiz ile beraber yürüdük. Tabii geçmişten aldığımız gücün geleceğe doğru nasıl bizi götürdüğünü de yürüyüşe katılan tüm gençlerimiz hissettiler. Özellikle 15 Temmuz gecesi Türkiye’ye ihanet edenlerin, hainlerin karşısında gençliğimiz dimdik durdu. Bir kere daha burada tüm milletle beraberce karşı durduğumuz o darbe girişimini Cumhurbaşkanımız’ın çağrısıyla, Başbakanımız’ın davetiyle sokağa çıkan ve bu darbe girişimini de tarihe gömen bu aziz milletin evlatları burada ecdadının ortaya koymuş olduğu fedakarlığı ve onun izinde yürümeyi de yaşamış oldu.” dedi.