SPOR: “Yeryüzündeyken bunun iyisini düşünemem”

Lyon’lu futbolcular, Beşiktaş-Lyon maçından sonra açıklamalarda bulundular. Maç günü Beşiktaşlı taraftarlara ve Vodafone Arne’nın etkileyici atmosferine duydukları hayranlığı dile getirdiler. Valbuena, “Avrupa’daki en iyi seyirci, olağanüstüydü. Kulaklarım hala sesten zonkluyor” derken, Lucas Tousart da, “Çok özel bir atmosferde, çok karışık bir maçtı. Şarkılar, ıslıklar çaldılar. Desibel seviyesi o kadar güçlüydü ki… Yeryüzündeyken bunun iyisini düşünemem” dedi.

Diakhaby, “Takımını kazanmaya zorlayan iyi bir taraftarla çok fazla baskı vardı” derken, Jeremy Morel; “Kariyerimde gördüğüm en güzel atmosferlerden birisiydi. Ama rahatsız edici değildi. Çok fazla şarkı vardı, top ayağımızdayken ıslık vardı, desibel seviyesi çok güçlüydü” ifadelerini kullandı. Lyon hocası Genesio ise, “Seyirci şaşırtıcıydı ve bize saygılıydı. Koç ve ekibi de çok mütevazıydı” dedi.

Lyon kalecisi Lopes’de yaptığı açıklamada, “Unutulmaz bir gün yaşadım. İstanbul’a gelirken Vodafone Arena’nın şöhretini duymuştuk fakat böyle bir ortamı yaşamadan anlayabilmek mümkün değil. Bu stat çok olağandışı, atmosfer müthiş. Her şeyden önce bir ‘erkek karşılaşması’ oldu. Maç sonunda seyircinin alkışları beni gerçekten çok etkiledi.” dedi.