GÜNDEM: 5 asker şehit oldu!

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele kapsamındaki operasyonlar sonucu 45 terörist etkisiz hala getirildi, 5 asker şehit oldu. Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Bitlis’te yapılan operasyonlar sonucu; 45 terörist etkisiz hale getirilirken, 13 piyade tüfeği 1 makineli tüfek, 5 tabanca, 1 law, 1 bomba atar ve 17 el bombasına el konuldu.

TSK yaptığı açıklamada, “Bu hafta özellikle Şırnak/Beytüşşebap, Hakkâri/Yüksekova, Diyarbakır/Lice, Batman/Sason, Mardin/Dargeçit ve Bitlis/Merkez bölgelerinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlar sonucunda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütüne ağır kayıplar verdirilmiştir. Yürütülen başarılı ve kararlı operasyonlar ile tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler imha edilmiş, bu sayede bölücü terör örgütünün bölgede yapmayı planladıkları hain saldırılar bertaraf edilmiştir.

Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olan uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklaşık 3000 kişi yakalanmış ve çok miktarda uyuşturucu madde ve kaçak sigara ele geçirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; geçtiğimiz yıl içerisinde teröristle mücadelede kazandığı tempoyu 2017 yılında da muhafaza etmek suretiyle bölücü terör örgütü üzerindeki baskıyı sürdürmektedir. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlı mücadelesine devam edecektir”dedi

Ayrıca TSK yaptığı açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla kesintisiz olarak sürdürecektir” ifadelerine yer verdi.