AKTÜEL: Rehine operasyonu!

İstanbul’da Hollywood senaryosu gibi rehin operasyonu gerçekleştirildi. İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından büyük bir çete çökertildi. Irak uyruklu İngiliz vatandaşı ünlü iş adamı ile Irak uyruklu bir profesörü, İstanbul’da bir sempozyuma katılmaları için davet gönderildi. İstanbul’a gelen iş adamı ve profesörü kaçıran çete, ailelerinden fidye istedi.

Kaçırılan iş adamı Hafet Hussaın’ın yakınları İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. İstanbul’da bir sempozyuma davet edilen iş adamı ile Prof. Dr.Saad Abed Jasım Almamoorı’nın da kaçırıldığını ve karşılığında 2 milyon 100 bin dolar fidye istendiğini söylediler. Ayrıca gönderilen video kaydını da polise gösterdiler.

fidyeciler
fidyeciler

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakare timleri ihbarın ardından harekete geçti ve soruşturma başlattı. Irak polisi ile koordineli olarak yapılan çalışmalar kapsamında, ön ödeme olarak 100 bin dolar çetenin söylediği yere, Bağdat’ta bir döviz bürosuna bırakıldı. Çete ile yapılan telefon görüşmelerinde kalan para için ise 3 gün süre verildi.

İstanbul’da yürütülen çalışmalarda ise, saatlerce kamera görüntüleri izlendi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’a giriş yapan iş adamı ve profesörün bir taksiye binerek Taksim’e geldikleri, kalacakları otele yerleştikten sonra da tekrar dışarı çıkarak kendilerini kaçıran kişiyle buluştukları görüldü.

Bunun üzerine bindikleri taksinin plakasından şoföre ulaşan polisler, şoförden bıraktığı yerin adresini aldı. Verilen adres görüntüleri de araştırılarak, nerede inip nereye doğru yürüdüklerini tespit ettiler.

iş adamı ve profesör
iş adamı ve profesör

Evin etrafını saran tim, tüm dairelerin kapısını çaldı. 3 numaralı dairenin kapısı açılmadı. Edinilen bilgilere göre 3 gün önce Arap kökenli kişilere dairenin kiralandığı öğrenildi. Tüm yasal işlemler tamamlanarak evin kapısı kırıldı ve içeri girildi. Evde elleri bağlı bir şekilde bulunan Hafet Hussaın ve Prof. Dr.Saad Abed Jasım Almamoorı kurtarıldı. Rehinelerin başında bekleyen iki kişi ise tutuklandı.

Bağdat’tada 4 kişi göz altına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.