EĞİTİM: Dil eğitiminde bir ilk!

Türkiye’de dil eğitimi alanında bir ilke imza atılıyor. Dil öğrenmek için çocukların yurtdışına misafir öğrenci olarak gidip, yabancı ailelerin yanında kalmasına artık gerek kalmayacak. Türkiye’nin küçük İngiltere’si sayılan Fethiye’de yaşayan yabancı ailelerin yanında kalarak çocuklar dil öğrenebilecek. Burada açılan dil okulları sayesinde, yurtdışına çıkmadan dil eğitimi görecek olan öğrenciler, yabancı ailelerin yanında kalacak ve gittikleri okuldaki görevlilerin de yabancı olması nedeni ile İngilizce’yi aktif bir şekilde konuşacaklar.

Mentora Fethiye
Mentora Fethiye

Ayrıca, turizm açısından da etkili olacak olan bu yeni düzenleme ile, Türkiye’de eğitim turizmi canlılık kazanacak. Fethiye’de yaşayan binlerce İngiliz ailede host-family sisteminin uygulanacağı ilk uluslararası dil okulu kuruldu. Londra, Oxford ve Cambridge’deki imkanlar Türkiye’ye taşındı. Rusya, Ortadoğu, Arap ve Afrika ülkelerinin yoğun talep gösterdiği dil okulları genişletilecek ve Akdeniz’de eğitim turizmi yaygınlaşacak.

Mentora Fethiye
Mentora Fethiye

Dil okulu, BAU GLOBAL ailesinin Mentora tarafından kuruldu. 30 dönümlük arazi üzerinde bulunan okulda 26 derslik bulunuyor. 160 öğrencinin konaklayabileceği okulda 16 yaş üstü öğrenciler ise, Fethiye’deki İngiliz ailelerin yanında kalabilecekler. 8-16 yaş arası çocukların tek başına yurtdışına çıkmasında yaşanabilecek zorluklar için çözüm sunacak olan Mentora Fethiye ile çocuklar kendi ülkelerinde yurtdışındaki olanaklara sahip olarak dil öğrenebilecek.

Mentora Fethiye
Mentora Fethiye

Okul, İngiltere’ye göre daha ucuz olduğu için, daha hesaplı bir eğitim olanağı sağlayacak. Ayrıca Afrika, Arap, Ortadoğu, Balkanlara yakın olan ülkemizde eğitim turizmine de katkı sağlayacak.

Mentora Fethiye
Mentora Fethiye

Mentora Fethiye
Mentora Fethiye