KÜLTÜR: Vizyona girecekler

Bu hafta sonu sinema şölenine hazır olun. Birbirinden farklı filmler cuma günü vizyona giriyor. Bu hafta sonu sinema severler keyifli vakit geçirecekler. İşte 21.04.2017 tarihinde vizyona girecek filmler:

Kolonya Cumhuriyeti
Yönetmen
Murat Kepez
Oyuncular
Çağlar Çorumlu, Uğur Bilgin, Büşra Pekin, Ersin Korkut, Mahir İpek
Süre: 110 Dakika
Tür: Komedi
Dünyaya bir uzaylı inse nereye inerdi diye düşündünüz mü? Elbette Kolonya’ya! Kolonya’ya iniş yapan uzaylı yerel halkın büyün sevgisiyle karşılanıyor ancak bir kaza oluyor ve kutlamalar sırasında uzay mekiği yerle yeksan oluyor! Kolonya’da bir müddet konaklamak zorunda kalan uzaylı ile yerel halkın arasında da bir macera başlıyor.

Blue
Yönetmen
Sertan Ünver
Süre: 98 Dakika
Tür: Belgesel
90’ların efsanevi Rock grubu Blue Blues Band ile Türk müzik dünyasının iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hikâyeleri “Blue” belgeseli ile ölümsüzleşiyor. 1990’larda Türkiye’de rock dünyasına damgasını vurmuş ve sahne performanslarıyla efsaneleşmiş Blue Blues Band’ın hikâyesi “Blue” belgeseli ile beyazperdeye aktarılıyor. Hem dönemlerini hem de kendilerinden sonra gelen müzisyenleri etkilemiş ve kendilerine hayran bırakmış Blue Blues Band’in iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hayatları, müzikal performansları ve trajik sonları, tanıklıklar ve orijinal kayıtlarla bu belgeselde yer alıyor. 1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan Blue Blues Band, basta Sunay Özgür ve davulda Kerim Çaplı’nın katılımı ile ideal kadrosuna kavuşmuştu. 10 yıl boyunca birçok yerde sahne alan grup, hiçbir kayıt yayınlamamasına ve büyük çoğunlukla ‘cover’ parçalar çalmasına rağmen, üstün yetenekleri ve sahne performanslarıyla efsane statüsüne ulaştı. Filmde Blue Blues Band’in diğer üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür, o günleri, grubun serüvenini ve Yavuz ile Kerim’i anlatıyorlar. Filmde Mutlugil ve Özgür’ün yanı sıra, Yavuz Çetin’le Kerim Çaplı’nın arkadaşları, aile fertleri ve önemli müzisyenler de yer alıyor.

Kapan
Yönetmen
Jordan Peele
Oyuncular
Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener
Süre: 104 Dakika
Tür: Korku
Chris başlangıçta ailenin aşırı uyumlu davranışlarını kızlarının farklı ırktan biriyle olan ilişkisiyle başa çıkmak için endişeli çabalar olarak yorumlar. Ama hafta sonu ilerlerken giderek daha da rahatsız edici bir hal alan bir dizi olay, Chris’i aklının ucuna bile gelmeyecek bir gerçeğe götürür.

Kayıp Şehir Z
Yönetmen
James Gray
Oyuncular
Charlie Hunnam, Sienna Miller, Robert Pattinson
Süre: 141 Dakika
Tür: Macera
1925 senesinde, Percy Fawcett Amazon ormanlarına giderek köklü bir uygarlık bulup tarihin en önemli keşfini yapmak ister. Avrupalılar dünyanın en büyük ormanı olan Amazon’da El Dorado adında bir krallık olduğuna ve sayısız gezginin bu krallığı bulmak amacıyla yola çıkıp öldüklerine inanırlar. Fawcett oğluyla bu krallığın varlığını kanıtlamak ister.

Maşa ile Koca Ayı
Yönetmen
Oleg Kuzovkov
Süre: 67 Dakika
Tür: Animasyon
Maşa adında küçük bir Rus kızı ile sirkten emekli,Mişka adında bir ayı arasında geçen maceraları konu edilmektedir. Çocuklar için özel yapılan ve ilk kez ‘İnteraktif’ sinema deneyimi yaşatacak olan filmde Doğukan Manço ve Aydilge yer alıyor. Projede sesleriyle değil,direkt yer alıyorlar.Ayrıca filmde seyirceye birçok sürpriz hazırladılar.Bu arada Doğukan Manço babası Barış Manço’nun ‘’Ayı’’ şarkısını yeniden aranje etti.

https://youtu.be/WAzPz_pH7ck

Max Steel
Yönetmen
Stewart Hendler
Oyuncular
Ben Winchell, Josh Brener, Maria Bello
Süre: 88 Dakika
Tür: Aksiyon

Genç Max McGrath her ergenlik çağındaki genç gibi normal bir şekilde büyümüştür. Ancak günün birinde Max, vücudunun dünyadaki en güçlü enerjiyi üretebildiğini fark eder. Bu enerjiyle yaşayabilmesinin tek yolu da Steel adlı gizemli bir dünyadışı tekno-organik varlıkla birleşmesidir. İki varlık birbirlerine duydukları ihtiyaç sebebiyle birleşseler de arkadaş olurlar.. Birlikte çalışarak üstün güçleri ile birbirlerini eğitirler, güçlerini birleştirerek bir süper kahraman haline gelirler. İkilinin şimdi el ele vererek dünyayı uzaylı saldırganlara karşı korumaları ve bu süreçte geçmişin sırlarını da çözmeleri gerekmektedir…

Miraç
Yönetmen
Enes Hakan Tokyay
Oyuncular
Ufuk Bayraktar, Meltem Miraloğlu
Süre: 86 Dakika
Tür: Dram
Yusuf ile Ali, cennetteki arkadaşları Ahmet’e seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaparlar. Göğün 7. katına çıkmak için köylülerden akıl alan ikili köyü birbirine katıp, maceradan maceraya atılırlar.

Silence
Yönetmen
Martin Scorsese
Oyuncular
Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver
Süre: 161 Dakika
Tür: Tarihi
Rodrigues (Andrew Garfield) ve Garrpe (Adam Driver) adındaki iki misyoner; Japonlar tarafından hapsedilen akıl hocaları Ferreira’yı (Liam Neeson) bulmak için her şeyi göze alarak Japonya’ya doğru bir yolculuğa çıkmaya karar verirler. Bir yanda insanlarla, diğer yanda inançlarıyla mücadele eden iki papaz; samuraylar tarafından şiddet ve işkenceye maruz kalırlar. Bu yolculukta ise onları, büyük tehlikeler beklemektedir.

Son Macera
Yönetmen
Zach Braff
Oyuncular
Alan Arkin, Matt Dillon, Michael Caine, Morgan Freeman
Süre: 96 Dakika
Tür: Komedi
Oscar ödüllü Morgan Freeman, (“Million Dollar Baby”), Michael Caine (“The Cider House Rules,” “Hannah ve Her Sisters”) ve Alan Arkin (“Little Miss Sunshine”) yani Willie, Joe ve Al, hayatları boyunca yakın arkadaş olmuş bir üçlüdür. Zach Braff’ın yönetmenliğindeki bu komedi filminde, emeklilik fonları kurumsal bir kazaya kurban gittiğinde, hayatlarında ilk defa, dürüst ve ahlaklı yaşamlarından ayrılmaya karar verirler. Umutsuzca faturalarını ödemeye çalışan ve sevdiklerini hayal kırıklığına uğratmak istemeyen bu üçlü, tüm riski üstlenerek, paralarını alıp kaçmak için bir bankanın kapısını çalarlar.

Sonsuzluk
Yönetmen
Tran Anh Hung
Oyuncular
Melanie Laurent , Audrey Tautou, Bérénice Bejo
Süre: 115 Dakika
Tür: Dram
Alica Ferney’in çok satan romanından uyarlanan film, bir ailenin 19.yüzyıldan 20.yüzyıla uzanan hikayesini üç nesil kadının sevgi, aşk, keder ve zorluklarla geçen hayatları üzerinden anlatıyor. Günümüz Fransız sinemasının en başarılı üç kadın oyuncusu Audret Tautou, Melanie Laurent ve Benerice Bejo’nun bir araya geldiği, roman tadındaki destansı yapım, Vietnamlı usta yönetmen Tran Anh Hung imzasını taşıyor. Yaşamın her şeye rağmen her yeni geleni kucaklayarak nasıl devam ettiğine, zamana, insanlığa, sevgiye ve aileye dair kocaman yürekli dokunaklı bir film.

Zer
Yönetmen
Kazım Öz
Oyuncular
Nik Xhelilaj, Füsun Demirel, Güler Ökten
Süre: 113 Dakika
Tür: Dram
Zer, birbirlerine yabancı bir babaanne ve torun olan Zarife ve Jan’ın hikâyesidir. Zarife kanser tedavisi için New York’a getirildiğinde birbirlerini tanımaya başlayacaklardır. Yıllar sonra aralarında kurdukları bağlar, Zarife aniden ölünce kopar. İşte o zaman, Jan babaannesinin ölüm döşeğindeyken kendisine söylediği şarkıyı bulmak için bir serüvene niyet eder ve köklerinin izini sürmek için Dersim’e doğru uzun bir yolculuğa başlar. Jan, Zer şarkısının izinden gittikçe kendisini Dersim’de ve babaannesinin hayatı boyunca bir sır gibi sakladığı büyük bir katliamın ortasında bulacaktır. Jan şarkının izinden gittiği bu arayışın sonunda kendi kimliği ve özünü tanıyacaktır.