EĞİTİM: YÖK puan türlerini açıkladı

Yüksek Öğretim Kurulu, Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programların puan türünü açıkladı. Antrenörlük Eğitimi programlarının bu senede YGS ile öğrenci alacağını bildirdi. Değişikliğin sadece Yüksekokuldan Fakülteye dönüşen Perfüzyon ve Antrenörlük Eğitimi programlarında yapıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Karar YGS ile öğrenci alan diğer programları kesinlikle kapsamamaktadır. Bu iki program dışında başkaca programlar için bir değişiklik söz konusu değildir. Bu iki programdan Perfüzyon programı, sadece bir üniversite bünyesinde yer almakta idi. Bu program Yüksekokul bünyesinden Fakülte bünyesine aktarıldığı için puan türü de zorunlu olarak LYS’ye dönüştürülmüştü” ifadeleri yer aldı.

Antrenörlük Eğitimi programının Yüksekokul bünyesinden Fakülte bünyesine aktarılmasından dolayı puan türü LYS’ye dönüştürüldü.

YÖK ayrıca, “Görüldüğü üzere bahse konu değişiklik sadece iki üniversitenin iki programı ile sınırlıdır. Bu iki program dışında başkaca programlar için bir değişiklik söz konusu değildir” dedi.