EĞİTİM: ÖSYM eleştirildi!

ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklamadaki hata, skandala neden oldu. Yaptığı açıklamada yüksekokulların kapatılarak, bünyesinde yer alan fakültelere aktarıldığını ve LYS puanı ile öğrenci alınacağını bildirmişti. Ancak yaptığı bildiride ‘bazı’ kelimesini eklemeyen ÖSYM, karışıklığa neden oldu. Daha sonra ‘bazı’ kelimesini ekleyerek yaptığı yanlışı düzeltti ama yapılan düzenlemenin LYS’nin son başvuru tarihine denk gelmesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

ÖSYM’nin ‘yüksekokulları’ kapattı açıklamasında, “Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından, yükseköğretim kurumlarında bulunan yüksekokulların kapatılarak bünyesinde yer alan programların fakültelere aktarılması nedeniyle, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda merkezi yerleştirmede YGS puanı ile öğrenci alacağı duyurulan programlara (Örneğin; Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon programları gibi.), LYS puanı ile öğrenci alınmasına karar verilmiştir. 2017-ÖSYS’de, yüksekokulların kapatılması nedeniyle fakültelere aktarılan ve bu doğrultuda puan türü değişen ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan yükseköğretim programlarını tercih etmek isteyen adayların, LYS puanlarının hesaplanabilmesi için 2017-LYS’lere başvuru yapmaları gerektiği önemle duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

İLK AÇIKLAMA
İLK AÇIKLAMA

Daha sonra yaptığı yanlışı düzelterek ‘bazı’ kelimesini ekledi ve “Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından, yükseköğretim kurumlarında bulunan bazı yüksekokulların kapatılarak” şeklinde değiştirdi. Ancak yapılan hatanın düzenlemesi son güne denk geldiği için bir çok kişi tarafından ÖSYM eleştirildi.

DÜZELTİLEN AÇIKLAMA
DÜZELTİLEN AÇIKLAMA