TURİZM: Türkiye’ye yatırımlarını arttıracak!

Malezyalı firma, Türkiye’ye yatırımlarını arttıracağını açıkladı. QNET, Türkiye’ye 10 milyon euroluk yatırım yapmıştı. Dünya çapında 150’den fazla ülkede aktif olan marka, 2010 yılında Türkiye pazarına girmişti ve bu yıl Türkiye’ye yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Şampuan üretimine de girecek olan firma, bu yıl Türkiye’ye yapacağı yatırımlarını 25 milyon euroya çıkaracak. Türkiye’de turizm, gıda takviyeleri ve kozmetik alanlarındaki yatırımlarına şampuanı da ekleyecek. QNET CEO’su Trevor Kuna, “Türkiye’de yerel üretici işbirlikçilerimiz var. Yurtdışında geliştirilen formüller üzerinden burada üretim yapıyorlar. Ürettiğimiz gıda takviyesi ve kozmetik ürünlerini Avrupa pazarı dahil 27 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu yıl da şampuana gireceğiz” dedi. QNET’in dünya çapında 6 milyonu aşkın aktif üyesi bulunduğunu anlatan Kuna, bu üyelerin dünyanın farklı yerlerinde organizasyonlar düzenlediğini ifade etti. Kuna, “Türkiye’de de yılda en az 4 kez toplantı yapıyoruz. Yılda ortalama 20 yabancı profesyoneli buraya getiriyoruz. Bu sayıyı artırmayı planlıyoruz. Antalya’da 44 odalı butik bir otelimiz var. Bu yıl biri Antalya’da biri İstanbul’da olmak üzere iki otel alacağız” dedi.

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, en çok ciro yaptıkları ülkelerin Hindistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve Afrika olduğunu söyleyen Kuna, “Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini de Türkiye’den yürütüyor ve o ülkeleri de buradan yönetiyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin istikrarlı ve güçlü bir ekonomisinin olduğunu vurgulayan Kuna, “Türkiye’de 867 milyon dolarlık doğrudan satış pazarı var. Kayıt dışı dahil bu oran 1 milyar doları aşıyor. Pazar her yıl ortalama yüzde 7 büyüyor. Uzun vadede bu pazarı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Farklı ülkelerde yaptığımız üretimleri de buraya kaydırabiliriz.”

Ayrıca, Manchester City’nin sponsorluğunu yürüttüklerini söyleyen Kuna, “Manchester City’e spor kamplarını Türkiye’de yapmaları yönünde teklif götüreceğiz. Türkiye’de amatör sporculara da destek veriyoruz” dedi.