SPOR: Lyon’a ceza yolda!..

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında oynayacağı Lyon maçı öncesi yaşanan taraftar olayları, Fransız kulübüne pahalıya malolacak. Kendi hatamızla 2-1 mağlup olduğumuz Lyon maçında Fransızlar çirkin yüzünü gösterdi. Nedensin olay çıkaran Lyon taraftarı Beşiktaş taraftarını tahrik etmek için elinden geleni yaptı. Beşiktaş taraftarın tahriklere kapılmaması olayların büyümesine engelledi. Kısacası Lyon her yolu denemek için sahaya çıktığını gösterdi.
Fransa’da yaşanan olaylar, Lyon’a pahalıya malolacak. Karşılaşmanın 45 dakika geç başlaması, tribünden inen taraftara engel olunamaması ve diğer yaşananların hepsinin Lyon’a ağır para cezası olarak yansıyacağı, UEFA Disiplin Komitesi’nden saha kapama da çıkabileceği dile getirildi.
Beşiktaş da torpiller ve yakılan meşalelerden dolayı cezaya alabilecek. Bu durum temsilci raporlarına yansırsa, Kartal da para cezasıyla karşı karşıya kalacak.
Maç öncesi bir grup maskeli Lyon taraftarı, Beşiktaş tribünlerine saldırdı. Ardından da sanki siyah-beyazlılar saldırmış gibi sahaya kaçıp kale direkleri ile fileleri sökmeye çalışıp çirkin yüzlerini sergilediler
Lyon-Beşiktaş maçı öncesi stat dışında başlayan olaylar, saha içine de yansıdı. İki takım taraftarları maç için stattaki yerlerini alırken, kale arkasında alt bölümdeki Olympique Lyon’lu yüzlerce taraftarlar, Beşiktaşlılar’ın bulunduğu üst tribünden yabancı madde atıldığı gerekçesiyle sahaya indi.
Tribünde ses bombaları ve meşalelerin atıldığı ve bunun üzerine taraftarların sahaya indiği öne sürüldü. Lyon taraftarları sahaya girdikten sonra kale direklerine saldırmaya ve fileleri sökmeye çalıştı. Sahanın tamamına yayılan taraftarlar, bir süre burada kaldı. Stat içindeki emniyet güçleri de sahaya girerek bu taraftarları kontrol altına almaya çalıştı. Polisin, sahaya indikleri kale tarafındaki köşeye yönlendirdiği grup, bir süre sonra tekrar tribüne çıktı ve maç boyu Türk taraftarları tahrik etmeyi sürdürdü.

MAÇ 1 SAAT GECİKMEYLE BAŞLADI

Lyon Stadı’nın üst tribünlerinin tamamında Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı görüldü. Siyah-beyazlılar, Fransız taraftarların sahaya indiği sırada toplu bir şekilde telefonların ışıklarını yaktı. Anonslarla taraftarların sakin olması yönünde uyarılar yapılırken, futbolcular soyunma odasına gitti. UEFA yetkililerin, kulüp temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonrası maçın oynanmasına karar verildi. Futbolcular, uzun süren bekleyişin ardından sahaya çıktı ve maç 1 saat gecikmeyle başladı.

FRANSIZ POLİSİ ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Lyon-Beşiktaş karşılaşması öncesi olaylar çıktı. Mücadele öncesi maçın oynanacağı stadyuma doğru harekete geçen bir grup Beşiktaşlı taraftara, Lyon’lu taraftarlar sataştı. Karşılıklı taş ve şişelerin atıldığı olaylara polis müdahale etti. Ancak güvenlik güçlerinin sadece siyah-beyazlı taraftarların üzerine biber gazı atması ve sert müdahalesi tepkilere neden oldu. Siyahbeyazlı taraftarlar polise sert tepki gösterdi.

BAYRAKLAR NEDEN TOPLANDI?..

Sahadaki olaylar sonrası Fransız polisi büyük bir skandala imza attı. 45 dakika gecikmeyle başlayan karşılaşmada Türk taraftarlardan bayraklar toplatıldı. Önce Lyon taraftarları, Beşiktaş taraftarlarından bayrakları almak istedi, ardından ise bazı Fransız polisleri, güney tribüne çıkarak bazı Beşiktaşlı taraftarlardan zorla bayraklarını aldı. Yaşananları Fransızlar ekranlara getirmezken, UEFA’nın skandalın ardından Lyon’a ceza vermesi bekleniyor.