KÜLTÜR: “Altın Çağ”

“Altın Çağ” isimli sergi, ziyaretçileri ile buluşuyor. Sanatçı Ayşe Bezenmiş’in ikinci sergisi olan ‘Golden Age’ adlı sergi, C.A.M. Galeri’de sanatseverlere kapılarını açtı.

Sanatçının, naif, usötesi ve bilinçaltının figüre yansıması olan figürleri, başka bir dünyanın ifade biçimidir. Eserlerinde saf bir zerafete sahip olan figürler yer alıyor. Eser yaratılmadan önce doğa ile ilişkilidir, tıpkı doğadaki nesneler ile canlıların iletişim halinde olması gibi.

Albert Dürer’de şöyle söylemiştir: ‘‘Sanat, gerçekten doğadandır, kim onu doğadan koparıp alırsa, ona sahip olur.’’

Doğadan koparıp almak ve o doğayı başka bir düzlemde yansıtmak sanat yoluyla mümkündür.

“Bezenmiş’ in imgeleri de bu yolla edinilmiş imgeler yığınıdır. Doğadan kopartılmış olanın zihinsel yansımalarıdır. Yani görünen dünyanın zihinsel olumlamasıdır. Alışılmış desen yapısının dışında işler üreten sanatçı, desenlerinde mantık dışı kavramları bir araya getiren kompozisyonlar oluşturmuştur. Bunu yaparken hayvan imgelerini resimlerinde sık sık kullanır. Bu bağlamda, kargalar, zebra, zürafa ve çeşitli hayvan iskeletleri sanatçının desenlerinde oldukça fazla görülür. Hayvan imgeleri figürlerin içinde bulunduğu ussal durumun biçimlenmesidir. Bunun yanısıra, figürlerin genel yapısıyla da oynayan Bezenmiş, biçimleri başkalaştırarak farklı düzleme indirgemektedir. Başka bir ifade ile figürlerin genel yapısı sanatçının içinde bulunduğu zihinsel sürecin yansımasıdır. İzleyici bu zihinsel sürecin gerçekleriyle karşı karşıya kalır.”


Golden Age
8 Nisan – 15 Mayıs 2017

Sanatçı:
Ayşe Bezenmiş

C.A.M. Galeri