EĞİTİM: Ödüller sahiplerini buldu

“Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü” sahiplerini buldu. Bu yıl ki konusu “Gündelik Yaşamda Türkiye Kökenli Avrupalılar” olan araştırmanın ödül töreni 10 Nisan’da Sabancı Center’da gerçekleşti. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, törenin açılış konuşmasını yaptı.

“Bu akşam, sizleri Center girişinde, merhum Sakıp Sabancı’nın vefatının 10. Yılı anısına hazırlanan eserle karşıladık. Bu kıymetli eser, dünyanın çeşitli yerlerinde sergilendi ama şimdi bizce en yakışan yere, Sabancı Center’a geldi” diyerek sözlerine başlayan Sabancı, “Sakıp Sabancı denildiğinde elbette ilk olarak aklımıza ülkesini çok seven, Türk halkı tarafından çok sevilen, samimi, açık yürekli, pozitif, hoşgörülü ve sağduyulu kişiliği geliyor. Eğitime, bilime ve bilim insanlarına çok değer verirdi. Yeniliklerin sıkı bir takipçisiydi. Teknoloji, gelişim onu heyecanlandırırdı. Gençleri dinler, onların düşüncelerini dikkate alırdı. Her fırsatta gençlerin önünün açılması gerektiğini hatırlatır, onlara duyduğu güveni dile getirirdi. İşte bu nedenlerle en önem verdiği proje üniversite idi” diyerek sözlerine devam etti.

Bu yıl ki jüri başkanı Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Senem Aydın Düzgit oldu.

Jüri Özel Ödülü’nü Nermin Abadan-Unat, üç “Makale Ödülü”ne Defne Kadıoğlu Polat, City University of New York’tan Zeynep Selen Artan-Bayhan ve Florida Üniversitesi’nden Tolga Tezcan aldı.

Güler Sabancı, gelecek yılın araştırma konusunun ise, “Türkiye ve Dünyada Demokratik Yönetişim ve Birlikte Yaşamaya Yönelik Tehditler” olarak belirlendiğini açıkladı.