TURİZM: Geri geliyor!

“Formula 1” için hazır olun! F1 yarışları Türkiye’de en son 2011 tarihinde gerçekleşmişti. Uzun süredir Türkiye’de yapılmayan yarışların tekrar yapılacağı bildirildi. Formula 1’in 2018’de tekrar İstanbul’da yapılacak olması, turizmcileri sevindirdi.

Formula 1
Formula 1

CEO Chase Carey, önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Yarışların yeniden Türkiye’de yapılması hakkındaki görüşmelerde, anlaşmaya varıldı. İlerleyen aylarda İstanbul’da yapılabileceğine dair yürütülecek çalışmaların ardından, anlaşmanın kesinleşmesi bekleniyor.

Formula 1
Formula 1

Kısaltması F1 olan, Grand Prix Yarışları olarak da bilinen Formula 1; tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyini oluşturan yarışlar dizisidir. F1; bir yıl boyunca, her birine Grand Prix adı verilen ve değişik ülkelerde özel yollarda koşulan yarışlardan oluşur. Yıl sonunda toplanan puanlara göre Pilotlar Şampiyonluğu ile Takımlar Şampiyonası (Otomobil Yapımcıları Birinciliği) ödülleri verilir.

Formula 1
Formula 1

Yarışlarının kökeni 1920ler ve 1930lar da yapılan Avrupa Grand Prix motor yarışlarına dayanır. Formula 1, II. Dünya Savaşından sonra 1946 yılında üzerinde anlaşılan yeni kuralların adıdır.

Savaştan önce Dünya Şampiyonası için pek çok Grand Prix yarış organizasyonu düzenlenmiştir, ancak Dünya Sürücüler Şampiyonası 1947’den önce biçimlendirilememiştir.

Formula 1