KÜLTÜR: Vizyonda bu hafta

Sinema tutkunlarına müjde! Yep yeni ve birbirinden farklı bir çok film bu hafta vizyona giriyor. Keyifle izleyeceğiniz filmlerin listesini sizler için derledik:

Mezeci Çırağı
Mezeci Çırağı

Mezeci Çırağı
Vizyon Tarihi: 14.04.2017
Yönetmen
Battal Karslıoğlu
Oyuncular
Yusuf Atala, İsmail Arda İrman, Murat Ercanlı
Süre: 105 Dakika
Tür: Dram
Özkan, henüz oyun ile işin ayrımını tam yapamadığı yaşlarda, üç tekerlekli seyyar arabasıyla hayata tutunmaya çalışan babası Mezeci İsmail Hakkı’nın yanında ücretsiz iş gücüdür. Bir zamanlar tahıl satılan Pirinç Hanı, o günlerde artık adını taşıyan bir hayat sürmüyordur. Ayakkabıcısından marangozuna kadar; herkesin işi çok ağır, şartları çok zordur. Mezeci Çırağı Özkan da bir yandan çokça devirdiği askıların azarını işitirken, bir yandan da 1970’li yılların Pirinç Hanı’nda esnafın gündelik yaşantısını sessizce kaydetmektedir. Pirinç hanı, bir avuç esnafın dostluklarına, kavgalarına, kahkahalarına tanık olurken; hanın iki delikanlısı Kula ve Halil’in arasında başlayan soğukluk da herkesin dikkatini çekmektedir. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki dostu düşman eden nedir? Aşk mı, para mı, çaresizlik mi? Gönül ferman dinlemiyor, Yasemin sevdalısı Metin’e kavuşmak için gün sayıyordur. Ancak Metin, aşkı için kumar huyundan vazgeçecek midir?

Hızlı ve Öfkeli 8
Hızlı ve Öfkeli 8

Hızlı ve Öfkeli 8
Vizyon Tarihi: 13.04.2017
Yönetmen
F. Gary Gray
Oyuncular
Jason Statham, Dwayne Johnson, Helen Mirren, Charlize Theron, Vin Diesel
Süre: 136 Dakika
Tür: Aksiyon
Dom ve Letty balayındadır ve Brian ile Mia da emekli olmuştur. Ekibin geri kalanı temize çıkınca, dünya turu yapan ekip normal hayatlarına geri döner. Ancak, gizemli bir kadın (Oscar ödüllü Charlize Theron) Dom’u kandırarak suça ve yakınlarının ihanetine sürüklediğinde, ekip daha önce karşılaşmadığı bir sınavla yüzleşecektir.
https://youtu.be/2DMpqplvADQ

Kartal Avcısı Kız
Kartal Avcısı Kız

Kartal Avcısı Kız
Vizyon Tarihi: 14.04.2017
Yönetmen
Otto Bell
Oyuncular
Daisy Ridley
Süre: 87 Dakika
Tür: Belgesel
Dev pençeleri ve jilet gibi keskin gagaları ile vahşi kartalları eğitmek size imkânsız gözükse de Kazaklar bunu yüzyıllardır yapıyor. Moğolistan’ın Bayon-Ölgii bölgesinde ise bu geleneğe en sadık kalan Kazaklar yaşamaktadır. 13 yaşında, göçebe bir ailenin çalışkan kızı Ayçolpan da bu geleneğe gönül vermiş Kazaklardan biri. Fakat onun özelliği 12 nesil boyunca babadan oğula geçmiş bu geleneğin ilk kadın mirasçısı olmaktır. Dağların tehlikeli yamaçlarında anne kartallar tehditkâr şekilde uçarken Ayçolpan bu idealini gerçekleştirmek üzere yapması gereken şeyi cesur ve kararlı şekilde yapar ve kendi yavru kartalını yakalamayı başarır. Bu, kartalını eğitmek için babası ile girişeceği zorlu ve uzun eğitim sürecinin henüz ilk adımıdır. Nefes kesici atmosferi ve çok özel gerçek görüntüleri ile bu belgesel film Ayçolpan’ın kişisel yolculuğuna ışık tutarken evrensel bir sinema dili yakalamayı başarıyor.

Otopsi
Otopsi

Otopsi
Vizyon Tarihi: 14.04.2017
Yönetmen
André Øvredal
Oyuncular
Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond
Süre: 86 Dakika
Tür: Korku
Bir Virginia banliyösünde, Şerif Burke korkunç bir olay yeri keşfeder; aile evinde gerçekleşmiş üçlü cinayet. Bodrum katında da dördüncü cesedi bulurlar. Kimliği belirlenemeyen cesede geçici olarak Jane Doe ismi verilir. Tecrübeli tıbbi tetkikçi Tommy Tilden ve sertifikalı tıbbi teknisyen olan oğlu Austin, Tilden Morgu’nda ve Krematoryum’da beraber çalışırlar. Austin; Şerif Burke, Jane Doe ile geldiğinde kız arkadaşı Emma ile gece dışarı çıkmak üzeredir. Büyüyen medya ilgisi sebebiyle otopsiyi gece yapıp bitirmek ister. Tommy Emma’nın kızmasına rağmen kalıp yardım eder. Tommy ve Austin prosedüre başlar. Ayak ve el bilekleri kırılmıştır. Dili kesilmiş ve sağ azı dişi eksiktir. Bedenini kesmeye başladıklarında ise birçok şok edici şeyi keşfederler; ciğerleri simsiyahtır, organları ve cildi yaralarla kaplıdır. Midesinden de üzerinde tuhaf işaretler olan ve kendi eksik dişi içinde olan bir kumaş parçası çıkar. Olaylar kedileri Stanley’nin havalandırma boşluğundan yaralı bir şekilde dönmesiyle daha da garipleşir. Dışarıda bir fırtına başlar; elektrik kesilir ve asansör çalışmaz. Telefonları zorla çalışırken çıkış yollarına düşen meşe ağacıyla olaylar daha da kötüye gidecektir. Tommy kendini kestikten sonra görünmez bir güç onu şiddetle tuvaletin yakınlarına fırlatır. Orada titrerken yapması gereken tek şey bellidir; Jane Doe’u ortadan kaldırmak.

The Bye Bye Man
The Bye Bye Man

The Bye Bye Man
Vizyon Tarihi: 14.04.2017
Yönetmen
Stacy Title
Oyuncular
Douglas Smith, Lucien Laviscount, Doug Jones
Süre: 96 Dakika
Tür: Korku
Wisconsin’de üç üniversite öğrencisinin eski bir eve yerleşir. Bu dakikadan sonra başlayan olaylar zinciri, akla hayale gelmeyen aksiyonların başlangıcıdır. Önemli olan bu korkunç olaylara sebep olan şeyin ne olduğundan ziyade, kim olduğudur.The Bye Bye Man’in varlığından bir kere haberdar olmak, onun lanetiyle baş başa kalmak için yeterlidir. Varlığına inanan herkese sahip olan The Bye Bye Man’den birazcık da olsa korunabilmenin tek yolu, ondan bahsetmemek, onu düşünmemek ve ondan korkmamaktır…

Yaşamak Güzel Şey
Yaşamak Güzel Şey

Yaşamak Güzel Şey
Vizyon Tarihi: 14.04.2017

Yönetmen
Müfit Can Saçıntı
Oyuncular
Zihni Göktay, Yasemin Çonka, Ayşegül Atik, Müfit Can Saçıntı
Süre: 105 Dakika
Tür: Komedi
Etrafındaki herkesten sürekli azar işiten, kimsenin ciddiye almadığı bir adam, yaşadığı şanssız bir olayın ardından içinde bulunduğu hayatı ve dayatılan sistemi sorgulayınca, hayatta göremediği birçok güzelliği keşfetmeye, yaşamdan tat almaya başlar. Müfit adeta bir anti kahramana dönüşmüştür.