DÜNYA: Rusya’dan Türkiye açıklaması

Rusya’dan dikkat çeken açıklama. Suriye’de yaşanan son gelişmelerin ardından Rusya’dan dikkat çeken Türkiye açıklaması geldi. Rusya Dışişleri, Türkiye’nin Suriye ile olan sınırını güçlendirmek için önemli önlemler aldığını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Dmitriy Feoktistov, Ankaranın Türkiye-Suriye sınır hattını takviye ettiğini, Moskovanın bu faaliyetleri takip ettiğini kaydetti.
Feoktistov, Rus haber ajansı RİAya yaptığı açıklamada Türkiye, malların ve yüklerin taşıdığı Suriye ile Türkiye sınır hattını önemli ölçüde güçlendirdi, biz bunu takip ediyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye, yabancı teröristlerin sınırı geçmesini önlemek amacıyla ciddi tedbirleri almış bulunuyor şeklinde konuştu.
Türkiye-Suriye arasındaki 911 kilometrelik hudutta görevli Mehmetçik; ‘Türk Seddi’ olarak adlandırılan beton bloklar ile örülen duvarla kapatılan sınır hattında sıkı güvenlik önlemi alıyor. Terör örgütü DEAŞ tarafından şehit edilen astsubay Yalçın Nane’nin isminin verildiği sınırın sıfır noktasında bulunan karakoldaki askerler de 24 saat eli tetikte, gözü Suriye’de, hududu hem teröristlerden hem de kaçakçılardan koruyor.