SİYASET: “Kahrolsun PKK”

Referandum süreci çalışmalarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım’dan Şırnak mitinginde önemli açıklamalar bulundu. Başbakan Binali Yıldırım referanduma 9 gün kala Şırnak mitinginde konuştu. Başbakan’ın konuşması sırasında meydandan ‘kahrolsun PKK’ seslerinin duyulduğu belirtildi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Şırnak mitinginde terör örgütü PKK’ya lanet yağdı. Başbakan’ın Şırnak mitinginden satırbaşları:
Türk ile Kürt’ün kardeşliği, bu coğrafyada tarih boyunca bize büyük zaferler kazandırdı. Bunu bilenler, aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Nifak sokmak için de PKK gibi FETÖ gibi DEAŞ gibi terör örgütlerini kullanıyorlar. Bunlara geçit vermeyeceğiz.
Biz öyle bir Türkiye istiyoruz ki hiç kimse inancından, mezhebinden, konuştuğu ana dilinden, kültüründen dolayı dışlanmasın, horlanmasın. Kürtler, Araplar, Zazalar; kimliğinizle gurur duyun, iftihar edin. O sizin iftihar vesikanızdır. Ama bir şeyle daha gurur duyacağız. Aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızla da gurur duyacağız. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletimizle de gurur duyacağız. Çünkü hepimiz o bayrağın altında güvendeyiz. O bayrağın altında bağımsız şekilde yaşıyoruz.
105. nokta direnişini kimse unutmayacak. 15 Temmuz’da havalimanını kapattınız. O alçakların Ankara’ya gitmesini engellediniz. Eğer Şırnak direnmeseydi darbeciler durdurulmasa daha çok kardeşimizi şehit edeceklerdi.
İşte kardeşlik budur. 15 Temmuz’da İstanbul’un kaygılarını Şırnak paylaştı. Kalbimiz her yerde bir attı. Vatan sevdası, millet sevdası bizi tekrar bir araya getirdi.
Buradan söylüyorum: Bizim aramıza hiçbir terör örgütü giremez. FETÖ darbe yapacak ve FETÖ’nün kardeşleri sevinecekti.
Terör örgütünün elebaşları 15 Temmuz’da talimat veriyor: Askerlere saldırmayın. Asker darbe yapacak. Kandil’den yeni talimat geliyor: FETÖ darbeyi kaybetti artık askere saldırabilirsiniz. FETÖ ve PKK ortak çalışıyorlar. Bunlar aynı gövdenin kolları. Aynı merkezden emir alıyorlar.