SİYASET: “Fare gibi kaçıyorlar”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu referandum sürecinde Beşiktaş’ta partililere seslendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör operasyonlarına değinerek, “25 yıldır girilemeyen bütün yerlere girdik. Askerlerimiz, polislerimiz oralarda fellik fellik terörist alıyorlar. Onlar da fare gibi kaçıyor” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu referandum çalışmaları kapsamında Beşiktaş’ta düzenlenen mitinge katıldı. Soylu, “Türkiye’de terörle büyük bir mücadele ortaya konulmaktadır. 2 gün önce Gabar Dağlarında döşenmiş el yapımı patlayıcılara basan 3 tane şehit oldu. Bilesiniz ki Şurada İnönü Stadyumu’nun evlatlarımız şehit oldular, biz hiçbirini unutuyor değiliz. Lice’de büyük bir operasyon yaptık 7 bin evladımızla ve şu anda yine Lice’de operasyon yapıyoruz, Polis Özel Harekatımızla İnönü Stadyumu’na gönderilen bomba Lice’den gelmişti, 70 tane teröristi etkisiz hale getirdik. 25 yıldır girilemeyen bütün yerlere girdik ve oralarda bizim evlatlarımız var şimdi. Geçen gün de Gabar Dağı’nda şehit olan evlatlarımızın kanlarını yerde bırakmamak adına arkadaşlarımızla yemin ettik, dün Şırnak’ta 8,bugün Gabar Dağı’nda o evlatlarımızın kanını yere dökenlerden 8 tanesini daha etkisiz hale getirdik. Türkiye’nin hiçbir endişesi olmasın; Cudi bizim diyorlardı. Gabar bizim diyorlardı, Tunceli’de Kutu Deresi bizim diyorlardı. Şimdi buradan sesleniyorum ve söylüyorum bizim aslanlarımız, askerlerimiz, polislerimiz oralarda fellik fellik terörist alıyorlar. Onlar da fare gibi kaçıyor” dedi.
Süleyman Soylu şöyle devam etti: “Bugün Kılıçdaroğlu sizleri yanıltıyor ve terörün değirmenine su taşıyor. Burada ‘Evet’ ile ‘Hayır’ bir anayasa değişikliği ile ilgili bir referandum için oylama yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun adamı ne diyor. İzmir’de bizi denize dökermiş yazıklar olsun, Ey Kılıçdaroğlu sana da yazıklar olsun. Deniz Baykal ne diyor? Eğer ‘Hayır’ çıkarsa düşmanın denize döküldüğü gibi günkü gibi sevineceğim diyor. Demek ki ben bu ülkeyi istila eden Yunan postalından, senin için daha uzatayım. On binlerce, yüz binlerce yazıklar olsun.”