EĞİTİM: Fütüristik kentler

Çağlar boyunca gelişen insanoğlu yerleşik hayata geçtiğinden bu yana kentler meydana çıktı. Zamanla teknolojik gelişmelerin yaşanmasıyla kentler gelişti, doğayı değiştirerek bugünkü modern kent görünümüne ulaştı. Sürekli bir değişim içinde olan kent hayatı, nelere sebep olmaktadır?

Fütüristik kentler
Fütüristik kentler

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (IKBU) Mimarlık Bölümü, “Fütüristik Kentler” temalı yarışma düzenliyor. Lise ve üniversite öğrencilerine açık olan yarışmaya son başvuru 1 Mayıs 2017’de. ‘Aurum Mimarlık Öğrenci Fikir Yarışması’ ile kentsel problemlere ışık tutulması amaçlanıyor. Yarışma kapsamında yenilikçi fikirler bulunmasına olanak sağlayacak yarışma iki kategoride düzenleniyor.

Fütüristik kentler
Fütüristik kentler

Lise öğrencilerinin bilinçlenmesi, çevreye, kente duyarlı çözümler bulabilmesi ve üniversite öğrencilerinin sorunları tespit ederek uygulama çözümleri sunmaları amaçlanıyor.

Fütüristik kentler
Fütüristik kentler

Yarışma teması “2067 yılında dünyanın kaynakları iyice tükenmiş, insan nüfusu artmış, kentlerde yaşam oldukça zorlaşmıştır. Yapı yapmak için yeterli alan kalmamıştır. Bir yandan da insanların yaşamsal pratikleri değişmiş, yeni mekânsal kullanımlar ortaya çıkmıştır. Yeni yaşamlarımız için yeni bir kent inşa etmeliyiz. Kendi kentsel yaşam senaryomuzu oluşturalım, kentimizi tasarlayalım!” şeklinde ifade ediliyor.

Fütüristik kentler
Fütüristik kentler

Son başvuru tarihi 1 Mayıs, proje teslimi için son tarih 24 Mayıs, kazananlar ise; 2 Haziran’da açıklanacak.

Yarışma ödülleri:

Birincilik: “Huawei” Özel Ödülü (cep telefonu) + Başarı Sertifikası

ikincilik: “Altınbaş Holding-Atak Madeni Yağ” Özel Ödülü (750 TL)

Üçüncülük: “Altınbaş Holding-Atak Madeni Yağ” Özel Ödülü (250 TL)

Ayrıca seçilen proje sahipleri Altınbaş Holdingte staj imkânı ve Doğa Bilimleri Fakültesinin (MDBF) Mimarlık ve İnşaat/Yazılım laboratuvarında proje yapma imkanı kazanacaklar.