EMLAK: Avrupa’nın 7 şehri Büyükçekmece’de

Dev projede, Avrupa’nın en meşhur 7 şehri Büyükçekmece sahilinde buluşuyor. Alman ve İsviçreli yatırımcıların ortaklığı ile kurulan Yeditepe Marina, Büyükçekmece sahilinde ‘Kıyı İstanbul’ projesini gerçekleştiriyor. Proje dahilinde marina, otel ve Avrupa’nın en popüler 7 kentinden yola çıkılarak tasarlanan çarşı bölümü hayata geçirilecek.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

Yarım milyar Euro’luk rekor bir yatırım ile gerçekleştirilecek Kıyı İstanbul projesi, Tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün bulunduğu Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği yerden başlayarak, E5 karayolu paralelinde 146 dönüm üzerine konumlanacak. 1000 yat kapasiteli marinada, açık hava müzesi tarzında iki katlı çarşı ve 152 odalı otel yer alacak. 32 ayrı binadan meydana gelen ve Avrupa’nın Budapeşte, Milano, Berlin, Amsterdam, Paris, Londra ve Viyana şehirlerinden ilham alınarak tasarlanan proje, BRN Mimarlık’tan Yüksek Mimar Baran Uyan’ın imzasını taşıyor.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

Overvest İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet proje hakkında yaptığı açıklamada, , “Avrupa’daki önemli binalardan esinlenerek inşa edilen Çarşı’da ziyaretçiler kendilerini bazen Paris’te Rodin Müzesi’nde bazen Viyana Devlet Operası’nda bazen de Milano’da Palazzo Marino’daymış gibi hissedecekler. Çarşı, bu 7 şehirde yaşamış ünlü şair ve yazarlara ait mekanlar ya da şehrin karakterini yansıtan özgün binalardan esinlenilerek inşa ediliyor” dedi.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

Açık hava müzesi tarzında olan çarşıda, iki katlı binalar, süs havuzu, yürüyen merdiven, mobilyaların yer alacağı çarşının 81 bini kapalı 7 bini açık olacak. Yüzlerce mağazanın bulunacağı çarşıda, Marmara Denizi manzaralı restoranlarda dünya mutfağından örnekler yer alacak. Ayrıca, eğlence alanı, kongre merkezleri ve özel gün kutlamaları için mekanlarda yapılacak.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

Su sporları imkanı da bulunacak marinada, iki yarı olimpik yüzme havuzu, İDO iskelesi, ücretsi otoparkında yer alacağı projenin içeriğindeki tüm bu fonksiyonlar ile dünyanın sayılı kulüpleri arasında yer alacak.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

İlklere imza atacak olan Kıyı İstanbul projesinde, Türkiye’nin ilk deniz üzerindeki oteli yer alacak. Dr. Yunus Söylet otel hakkında, “Otel ayrıca 150 kişilik güneşlenme terası 400 kişi kapasiteli plajı ve restoranları ile misafirlerine hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

Projeye katkılarından dolayı tüm Türk yetkililere teşekkür eden Iresi International firmasının CEO’su Ulrich Pelz, ‘Bana sürekli böyle bir projeyi turizmin etkilendiği bu zamanlarda neden Türkiye’de inşa ettiğimiz soruluyor. Türkiye’nin birçok pozitif yönü var. Bunlardan en önemlileri büyüyen genç, dinamik nüfusu ve ülkenin eşsiz lokasyonu. Türkiye’nin önemli ölçüde gelişme potansiyeli var. Bu nedenle Türkiye’ ye olan güvenimizin tam olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda İstanbul mıknatıs gibi tüm dünyayı kendisine çeken eşsiz bir metropol şehir. Bu etmenler sonucunda Kıyı İstanbul projesinin Türkiye için, özellikle Türk halkı ve Türkiye’yi ziyaret edecek yabancı misafirler için çekim merkezi olacak bir proje olduğunu söyleyebilirim. 500 milyon Euro’luk bir yatırım olan Kıyı İstanbul; marinası, çarşısı ve oteliyle 4 bini aşkın insana istihdam sağlayacaktır. Kıyı İstanbul, tüm deniz ve İstanbul severlere hayırlı olsun.’ diyere Türkiye’ye olan güvenini ifade etti.

Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul
Kıyı İstanbul

Büyükçekmece sahili
Büyükçekmece sahili