ALIŞVERİŞ: Renklerin kutusu

Kalem deyip geçmemek lazım… Dünya tarihi boyunca önemli bir yere sahip olan kalem, insanlar arasında anlaşmaların yapılmasına, duygu ve düşüncelerin, önemli bilgilerin aktarılmasına, önemli eserlerin çizimlerinde, mimaride hayatın her alanında pek çok kullanım amacı sağlamıştır. Herkes için ayrı anlamı olan kalemlerin bazıları vardır ki, özellikle sanat ile ilgilenenler için anlamı büyüktür. Renk renk, çeşit çeşit modelleri ile sanatçıların yaratıcılıklarını kağıda aktarmasında en büyük yardımcısıdır.

Karlbox
Karlbox

Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld, pek çok alanda yapmış olduğu tasarımlara bir yenisini daha ekledi. Faber–Castell gibi kırtasiye sektöründe önemli bir yere sahip olan marka için özel bir koleksiyon hazırladı. “Karlbox” adını verdiği koleksiyonunda, Faber–Castell’in çizim ve boya kalemlerinin tüm renklerine yer verdi.

Karlbox
Karlbox

Sınırlı sayıdaki bu koleksiyon kalemleri sade ve şık bir siyah kutu içinde satışa sunuldu.

Karlbox
Karlbox

Siyah renkli kutu, bir kasa gibi, dışında ufak geometrik desenler bulunuyor. Kapakları yana doğru açılarak içindeki çekmeceli bölüme ulaşılan kutuda, sıra sıra her renk için ayrılmış özel bölümler yer alıyor.

Karlbox
Karlbox

Sanatçılar için harika bir tasarım olan bu kutuda çizim malzemeleri için kullanışlı alanlar mevcut. Kalemler, hamur silgi, kalemtraş ve pek çok malzemeyi içinde bulunduran bu kutu, bir çok sanatçıyı kendine hayran bırakıyor.

Karlbox
Karlbox

Böyle kapsamlı bir tasarıma sahip olan ve dünyada 2.500 parça olarak sınırlı sayıda olan ‘Karlbox’ adlı kutunun fiyatı ise, dudak uçuklatıyor.

Karlbox
Karlbox

Bu sihirli kutunun tasarımcısı Karl Lagerfeld kimdir?

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld, gerçek adı Karl Otto Lagerfeldt olan 1933 doğumlu modacı, 20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından birisidir. Almanya’nın Hamburg şehrinde doğan tasarımcı, Paris’te yaşıyor ve tasarım hayatına burada devam ediyor. Kendine ait parfüm ve giyim eşyası üreten markasını 1980’li yılların başlarında piyasaya çıkaran Lagerfeld, kariyer hayatı boyunca Chloé, Fendi ve Chanel gibi büyük markalarla ortak çalışmalar gerçekleştirdi. 2004 yılında ise, kendi markası KL, Tommy Hilfiger´e satılmıştır.

KARLBOX