KÜLTÜR: Vizyona girecek filmler

Nisan ayında bir birinden güzel film vizyona girmek için geri sayıma başladı. Bu haftasonu için hazır olun. İşte bu hafta vizyona girecekler:

Bordo Bereliler: Suriye
Bordo Bereliler: Suriye

Bordo Bereliler: Suriye
Vizyon Tarihi: 7.04.2017
Konusu: Eylül 2015 tarihinde geçen film, Hakkari Dağlıca’da 16 askeri şehit eden PKK’lıları yakalamak için bölgeye getirilen ve ‘dön’ emri almamak için telsizlerini kapatan bordo berelilerin gerçekleştirdiği operasyonla başlıyor. Ekip, daha sonra Yüzbaşı Mehmet ve komutasındaki ekiple birlikte Suriye’de, Türk sınır güvenliğini tehdit eden bir terör örgütünün başındaki “Çöl İmamı” lakaplı Ebu Salim’i yok etmeye çalışıyor.
Yönetmen
Erhan Baytimur
Oyuncular
Cenk Ertan, Sedat Mert, Arda Esen
Süre: 109 Dakika
Tür: Macera

Aşkın Krallığı
Aşkın Krallığı

Aşkın Krallığı
Vizyon Tarihi: 7.04.2017
Seretse, bir dans partisinde tanıştığı Ruth Williams’a ilk görüşte aşık olur. Ortak zevkleri, benzer espri anlayışı olan ikili birkaç hafta içerisinde evlenmeye karar verirler. Ancak evliliklerine taş koymak isteyenler sıraya girmiştir. Bugünkü adıyla Bostwana’nın krallığının varisi Seretse’nin beyaz bir kadınla evlenmesini istemeyen halkını ikna etmesi gerekirken, ikili, aşkları uğruna, siyasi çıkarları için bu evliliğe karşı olan İngiliz hükümetinden politik manevralarıyla mücadele etmek zorunda kalacaktır.
Yönetmen
Amma Asante
Oyuncular
Tom Felton, Rosamund Pike, David Oyelowo
Süre: 114 Dakika
Tür: Biyografi

Baraka
Baraka

Baraka
Vizyon Tarihi: 7.04.2017
New York Times’ın çok satan romanından uyarlanan Baraka, bizi bir babanın moral verici manevi yolculuğuna çıkarıyor. Bir aile trajedisi yaşadıktan sonra Mack Phillips’in (Sam Worthington) düştüğü derin depresyon, onu en içteki inancını sorgular hale getirir. Bu inanç kriziyle yüz yüze geldiğinde, Oregon vahşi doğasının derinlerinde terk edilmiş bir barakaya gitmesi için onu teşvik eden gizemli bir mektup alır. Şüphelerine rağmen Mack barakaya gider ve Papa (Octavia Spencer) adlı bir kadının liderlik ettiği esrarengiz üç yabancıyla karşılaşır. Bu toplantı sayesinde Mack, yaşadığı trajediyi anlama biçimini ve sonsuza dek hayatını değiştirecek önemli gerçeği bulur.
Yönetmen
Stuart Hazeldine
Oyuncular
Octavia Spencer, Tim McGraw, Sam Worthington
Süre: 132 Dakika
Tür: Dram

Koca Dünya
Koca Dünya

Koca Dünya
Vizyon Tarihi: 7.04.2017
Anne babalarının sorumluluğunu üstlenemediği, belki de istemediği iki çocuk koca dünyada nasıl hayatta kalır? Büyümek kurtuluş mudur yoksa hayatın daha da zalim yüzleriyle karşılaşmalara mı gebedir? Yetimhane duvarları gözlerden sakladıkları çocuklar için bir hapishanenin aşılmaz duvarları mıdır yoksa onları dışarıdaki karanlık, kocaman dünyadan korumakta mıdır? Ali ile Zuhal yetimhanede büyümüş iki gençtir. Kardeş oldukları söylenir. Öyle değilse bile geçen zaman ve sahipsizlikleri onları kardeş gibi yakınlaştırmıştır. Film Ali ile Zuhal’in yetimhane dışındaki koca dünyanın kucağına savunmasız fırlatılıp atıldıkları sırada başlar. Ali ve Zuhal, yetimhaneden çıkıp bu koca dünyaya attıkları ilk adımda suçla tanışırlar. Onlar için artık insanlar arasında yaşamak olanaksız hale gelmiştir; sığındıkları orman, onlar için bir tür ıssız adaya dönüşür. Medeni dünyadan dışarıya fırlatılıp atılan iki çocuk, insanlığın tüm serüvenini burada sil baştan yaşayacaktır.
Yönetmen
Reha Erdem
Oyuncular
Ecem Uzun, Berke Karaer, Melisa Akman
Süre: 101 Dakika
Tür: Dram

Şirinler: Kayıp Köy
Şirinler: Kayıp Köy

Şirinler: Kayıp Köy
Vizyon Tarihi: 7.04.2017
Tamamıyla animasyon olan yepyeni bir ŞİRİNLER filmi geliyor; Gizemli bir harita, Şirine’yi ve onun en yakın arkadaşları Gözlüklü Şirin, Sakar Şirin ve Güçlü Şirin’i sihirli varlıklarla dolu yasak ormanda, gizemli kayıp köyü, kötü Büyücü Gargamel’den önce bulmak için heyecanlı ve esrarengiz bir yarışın içine sokar. Tümüyke aksiyon ve macera dolu ŞİRİNLER: KAYIP KÖY. Filminde, Şirinler, Şirin dünyasının gelmiş geçmiş en büyük sırrını keşfetmek için maceraya atılıyorlar.
Yönetmen
Kelly Asbury
Süre: 89 Dakika
Tür: Animasyon

Sümela'nın Şifresi 3: Cünyor Temel
Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel

Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel
Vizyon Tarihi: 7.04.2017
Cünyor Temel, tıpkı babası Temel Sözer gibi kısmetsiz ve hayalperest bir Trabzonludur. Babasından kalan 10 milyon lira borcu, reddi miras şansı varken ‘bari öteki dünya da alacaklılarla boğuşmasın’ diye kabul eden Cünyor Temel, şehrin en büyük müteahhiti Cemal Karkas’ın Arap ortağı Cabir El Kurabiyye ile birlikte girdiği Hamsiland Towers inşaatına karşı çıkmaktadır. Çünkü bu inşaat, Trabzon ve Trabzonsporlular için çok önemli olan tarihi bir semt sahasının üzerine kurulacaktır. Şehrin geri kalanı gibi sessiz kalmayı reddeden Cünyor Temel, arkadaşları Şato ve Oğuzubillah ile birlikte bu inşaatı durdurma ve tarihi önemdeki bu toprak sahayı kurtarma planı yaparlar. Plan; Cabir El Kurabiyyye’yi kaçırmak, onu kimsenin bulamaması için Trabzon yaylalarında birkaç gün misafir etmek, bu süre de Temel’in Cabir El Kurabbiye kılığına girerek, Cemal Karkas’la görüşmesi ve bu inşaatı birkaç sene geri atmayı kabul ettirmesini içermektedir. Temel’in sevdiği kızın trilyonluk inşaat işini bozduğu müteahhit Cemal Karkas’ın kızı çıkması da işleri iyice karıştırır.
Yönetmen
Adem Kılıç
Oyuncular
Salih Kalyon, Ayşegül Günay, Çetin Altay
Süre: 109 Dakika
Tür: Komedi