TEKNOLOJİ: Apple iGlass geliyor

Sanal gerçeklik teknolojisi her ne kadar akıllarda büyük yer etmiş olsa da, aslında teknoloji devlerinin gözü, gözlerimizin önüne arttırılmış gerçeklik getirecek olan AR teknolojisinde. Temelde gerçek dünya ile sanal dünyayı bir araya getiren arttırılmış gerçeklik, Apple’ın da üzerinde bir hayli durduğu bir teknoloji. Özellikle Tim Cook’un, geleceğin AR’de olduğuna inandığı ve Apple laboratuvarlarında da buna ilişkin çalışmaların son hız sürdüğü biliniyor. Peki, Apple iGlass veya Apple Glass ne zaman gelecek?

Şu an gelen haberlere göre en iyi tahmin 2018 gibi görünüyor. Elbette bu tarih de net olarak belli değil. Financial Times’a konuşan kaynaklarca, Apple’ın şu sıralar tüm gücünü iPhone 8’e ayırdığı, o nedenle eylül ayında VR veya AR ile ilgili somut bir örnek göremeyeceğimiz belirtiliyor. Öte yandan iPhone 8 lansmanı sırasında, AR gözlükle ilgili bir tarih verilebilir.

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan Magic Leap arttırılmış gerçeklik cihazının prototipi de bir hayli heyecan yaratmıştı. Peki, bunun ne önemi var? Şöyle ki, geçtiğimiz günlerde Apple CEO’su Tim Cook, Magic Leap’i ziyaret etmiş ve arttırılmış gerçeklik teknolojisini kontrol etmişti. Bu bağlamda Apple’ın “bir sonraki büyük şeyinin” AR gözlüğü olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak: Hürriyet