SİYASET: Kılıçdaroğlu: “Ben de milliyetçiyim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin devletin tüm yetkilerinin tek adama devredilmesi anlamına geldiğini belirtirken, ülkücü camiaya da “Bu kardeşiniz vatanseverdir. Ben de milliyetçiyim, 80 milyon da milliyetçidir” diye seslendi. Denizli’de konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

BAKİ OLAN DEVLET

“Bana şu tek adamlığı anlatın diyorlar. Tek adamı kandırırsanız Türkiye Cumhuriyeti’ni 24 saatte ele geçirirsiniz. Ne diyorlardı; ‘FETÖ terör örgütü devlete sızdı, 35 yılda paralel devlet kurdu.’ Şimdi 35 yıla gerek yok. Şimdi bir kararname çıkarıyorsunuz, hepsini ele geçiriyorsunuz. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu, başımıza örülmek istenen çorabın ne olduğunun farkında mısınız? Bunun cumhurbaşkanıyla parti genel başkanıyla ilgisi yoktur. Hepimiz faniyiz, baki olan devlet. Devlet tek adama teslim ediliyor. Devletin hiçbir freni kalmıyor. Hata yaparsa, faturayı 80 milyon ödeyecek. Bu işin ülkücüsü, sağcısı yok. Ülkücü kardeşime söylüyorum; eğer milliyetçilik çok değerli ise hiç kimse endişe etmesin bu kardeşiniz de milliyetçidir, vatanseverdir. Ben de milliyetçiyim, 80 milyon da milliyetçidir. Ama ben hiçbir yerde evet diyene suçlama getirmedim. 80 milyonun tercihinin başımın üstünde yeri var derim. Vatandaşa neden ‘Evet’ diyeceğini anlatamıyorlar. ‘Hayır diyen teröristtir’ diyorlar. Eli silahlı dağda gezen adamı aklamış oluyorsunuz bunu söylediğinde. Leyla Zana’nın ‘evet’ için çalıştığını da biliyorum. Farklı partilerden olabiliriz ama bayrak, vatan, sevgi, güzellik demokrasi de bizim ortak paydamız. Ortak paydamızı elimizden alıyorlar. Şehitlerimizi bölmeye başladılar, ‘benim- onun şehidi’ diye.

SİZİN ÇOCUKLARINIZ EL BAB’A

18 yaşa milletvekili hakkını sizin çocuklarınız için mi getiriyorlar? 18 yaşında milletvekili olacak. Ömür boyu askerlikten muaf olacak, 2 yıl vekillik yaptıktan sonra milletvekili emeklilik hakkına sahip olmuş olacak. Böyle ballı bir böreği sizin çocuklarınıza bırakırlar mı? Kendi çocuklarına istikbal hazırlıyorlar. Sizin çocuklarınız El Bab’a onların çocukları Meclis’e gidecek.

187 MİLYON LİRALIK YÜK

600 milletvekiline neden maaş veriyoruz. 550 neyinize yetmiyor da 600’e çıkarıyorsunuz. 550 bile fazla. Normalde 450 milletvekilidir. Milletin sırtına 187 milyon liralık yük getiriyorlar. Bu milletin, esnafın, sanayicinin vatandaşın parası. Ben 600 milletvekili istemiyorum diyen hangi partiden olursa olsun sandığa gitsin, hayır desin.” Kaynak: Hürriyet