SPOR: Aboubakar: “Beşiktaş’ta kalmak istiyorum”

Vincent Aboubakar kariyerine Siyah-Beyazlı forma altında devam etmenin planlarını yapıyor. Son 7 maçta 6 gol atarak alkışları toplayan Kamerunlu forvet, Kartal’da kendisini çok iyi hissettiğini söyledi, “Gollerime devam ederek şampiyonluk yaşamayı arzuluyorum. Beşiktaş’ta kalmayı çok isterim” dedi. Siyah-beyazlı yönetimin sezon sonunda Aboubakar’ın bonservisi için Porto ile masaya oturmayı düşündüğü belirlendi.
Beşiktaş formasını giydiği ilk günlerde kafalarda soru işareti yaratan Vincent Aboubakar sezonun ikinci yarısındaki golleriyle alkışlanıyor. Gerçek kimliğine kavuşan Kamerunlu forvet uzun yıllar siyah-beyazlı formayı giymenin planlarını yapıyor.
Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde forma giydiği son 7 maçta 6 gole imzasını atan Aboubakar sadece şampiyonluğa odaklandığını söyledi. Kayserispor maçında attığı 2 şık golle Kartal’ı yenilgiden kurtaran 25 yaşındaki oyuncunun yakın çevresiyle yaptığı sohbette, “Keşke üç puanı da kazansaydık. İki gol attım ama berabere kaldığımız için üzüldüm. Önemli olan şampiyonluk. Afrika Kupası’nda şampiyon olmamız nedeniyle artık kendimi çok daha iyi hissediyorum. Burada hem şampiyonluk yaşamak hem de goller atmak istiyorum. Ayrıca Beşiktaş’ta kalmayı da çok isterim” ifadelerini kullandığı belirlendi.
Aboubakar’ı sezon başında Porto’dan kiralarken 10 milyon euroluk satış opsiyonunu alan Beşiktaş Yönetimi’nin ise Kamerunlu futbolcuyla ilgili kararını sezon sonunda vereceği öğrenildi. Siyah-beyazlıların, gollerine devam etmesi halinde Aboubakar’ın 10 milyon euroluk opsiyonunu aşağı çekmek için harekete geçeceği ifade edildi. Kulüplerin bonservis bedelinde anlaşması halinde başarılı oyuncuyla uzun süreli bir sözleşmenin yapılması bekleniyor. Kaynak: Milliyet