“Artık kardeş değiliz!..”

Hollanda’nın tutumuna karşı her gün yeni bir yaptırım öğreniyoruz!.. Protestolar sokaklara kadar yayıldı, bunlardan bir kısmı etkili olurken, bir kısmı da ancak medya sayfalarını süslüyor.
Bu arada ardı ardına kınama açıklamaları geliyor. AB ve NATO bile işin içine karıştı.
YEREL YÖNETİMLERDE DEVREDE
Diğer yandan, yerel yönetimler de bu konuda boş durmuyor ve adeta ön almaya çalışıyor. İl, ilçe, belde belediyelerinde ardı ardına siyasi mesajlar gönderiliyor. Bunların bir kısmı uygulanıyor bir kısmı da tepkiler üzerine geri alınıyor.
ARTIK KARDEŞ DEĞİLİZ
İşte en son alınan karar medyaya şöyle düştü:
İBB Meclisi Hollanda’nın Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından oy birliği ile iptal etti.
ERDOĞAN: KARDEŞLİK AKTİ BOZULDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmada Rotterdam ile kardeş şehir protokolünün iptal edilmesiyle ilgili talimat verdiğini açıklamasının hemen ardından İBB jet bir kararla protokolü iptal etti.
Erdoğan, “Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul’la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, ‘Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun.’ Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil” demişti.