AKTÜEL: Soğuk hava geliyor!

Bahar mevsimi başlıyor derken, soğuk hava geri gelmeye başladı. Ülkenin bir kısmında kar yağışı olacak. Sıcak havaların yaklaşması beklenirken kar geliyor. Meteorolojiden gelen son verilere göre yarından itibaren hafta sonuna kadar yurdun birçok bölgesinde kar görülecek. Cuma günü ülkenin yarısı kar altında kalacak. Kar görülmeyecek bölgelerde ise yağmur bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
Yarın ülkenin kıyı bölgelerinde yağmur olarak görülecek yağışlar iç bölgelerde hafif kar yağışı olarak kendini gösterecek. Cuma günü ise ülkenin iç kesimlerinin tamamında kar yağışı görülecek ve kıyı kesimlerdeki yağmur yağışı sürecek.

Soğuk hava geliyor!
Soğuk hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Marmara’da 2 ila 4 derece artması beklenen hava sıcaklıklarının, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde azalarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için kar yağışı uyarısı yaptı. Yapılan uyarı şu şekilde; Yarın sabah saatlerinden itibaren Bitlis, Hakkari ve Van’ın güney çevrelerinde görülecek olan kar yağışlarının yer yer yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı v.b.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: SÖZCÜ