TURİZM: Kimlikle seyahat

Türkiye ve Ukrayna arasındaki yeni uygulama ile kimlikle seyahat yapmak mümkün olacak. Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz, yeni kimlik kartlarıyla seyahat edebilmeyi sağlayacak anlaşmanın bugün başlayacak Türkiye ziyareti kapsamında imzalanacağını belirterek, “Ukraynalılar Türkiye’yi ve Türkiye’nin turizm imkanlarını çok iyi biliyor” dedi.

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre Başbakan Groysman, turizmde ikili ilişkilerin gelişmesinde büyük imkanlar olduğuna dikkat çekti.
Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz, yeni kimlik kartları ile karşılıklı seyahat imkanı sağlayacak anlaşmanın bu ziyaret kapsamında imzalanacağını bildiren Groysman, “Benim Türkiye ziyaretimde önemli bir adım atılacak. Ukrayna hükümeti ile Türk hükümeti arasında imzalanacak anlaşmayla Ukrayna vatandaşları Türkiye’ye, Türk vatandaşları Ukrayna’ya kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Bu çok iyi bir işaret. Ayrıca çok yönlü hava trafiği için karşılıklı uçak seferlerini arttırmamız gerekecek. Ukraynalılar Türkiye’yi ve Türkiye’nin turizm imkanlarını çok iyi biliyor” dedi.

Kaynak: MİLLİYET