ALIŞVERİŞ: Modanın filozofu

Met Gala için geri sayım başladı! Moda dünyasının en büyük gecesi olarak kabul edilen ve her yıl mayıs ayının ilk haftası gerçekleşen Met Gala’nın büyük ses getiren kırmızı halı davetinin bu yılki onur konuğu, Japon tasarımcı Rei Kawakubo.

Rei Kawakubo

Met Gala her sene olduğu gibi 2017’de de moda tutkunlarının meraklı gözlerle takip ettiği bir etkinlik olacak.

Rei Kawakubo

Met Gala’nın onur konuğu
Bu yıl sergi Japon tasarımcı Rei Kawakubo ve markası ‘Comme des Garçons’a ithaf edildi. Yves Saint Laurent’in ardından ilk kez hayatta olan bir tasarımcıyı onurlandırmaya hazırlanan müze, sergide Kawakubo’nun Paris’te düzenlediği ilk defilesinden günümüze markanın 120 tasarımına yer verecek. Metropolitan Sanat Müzesi direktörü Andrew Bolton’a göre Rei Kawakubo, son 40 yılın en önemli ve etkili tasarımcılarından. Bolton, Kawakubo’nun eşsiz yaratıcılığıyla modayı sanatla buluşturan vizyonuna dikkat çekiyor ve Rei Kawakubo, “Comme des Garçons ile moda dünyasında yaratıcılıkla ilişkili kavramları bizlere yeniden sorgulattı” diyor.

Rei Kawakubo

Rei Kawakubo kimdir?
– Rei Kawakubo’nun moda yerine felsefe eğitimi almış olması onu moda camiasından ayırıyor.
– Gazetecilerle konuşurken kısa cevaplar veriyor çünkü hiçbir sözünün tasarımlarının önüne geçmesini istemiyor.
– Tercih ettiği ana renk siyah. Ama onun için siyah sadece siyahtan ibaret değil; bazen mavi, gri ya da mor da siyahın içinde olabilir.
– Moda dünyasına gerilla mağazacılığı getirdi. Pazarda, sokak arasında, sanat atölyesinde tasarımlarını satabiliyor.

Kaynak: SÖZCÜ