KÜLTÜR: Vizyondaki filmler

Sinema tutkunlarının beğeniyle izleyeceği bir çok film vizyona girdi. Biyografi, aksiyon, dram türlerini sevenleri keyifli bir sinema keyfi bekliyor. İşte Mart ayında vizyona giren filmler:

Yağmurlarda Yıkansam
Vizyon Tarihi: 3.03.2017
“Yağmurlarda Yıkansam” filmi bir kadın cinayetinde geride kalıp o acıyı yüklenenin gözünden bakıyor hayata. Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesi, alışılageldiği gibi cinayetle biten bir hayatı değil; cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor. Kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı, Gamze’nin, yani yine bir kadının hikâyesi üzerinden anlatılıyor. Hikâyede 15 yaşındaki Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı çaresizliği ve özlemleri hiç bakılmayan bir bakış açısıyla izleyici ile buluşuyor.

 

Yönetmen
Gülten Taranç
Oyuncular
Yeliz Tozan, Derin İnce, Murat Ergür
Süre: 89 Dakika
Tür: Dram

The Founder
Vizyon Tarihi: 3.03.2017
1954’te Milkshake makineleri satan gezgin satıcı Ray Kroc (Michael Keaton), eşi Ethel (Laura Dern) ile çok şatafatlı olmasa da kendilerine yetecek kadar bir hayat sürmektedir. Ancak bir şekilde zengin olmanın hayallerini kuran Kroc, bir gün California’ya yaptığı ziyaret esnasında McDonald’s restoranı ile karşılaşır. Servis hızından ve çalışma düzeninden etkilenen Kroc, Mac ve Dick McDonald kardeşlerle bu işi büyütmek üzere görüşür. Daha önce şubeler açmayı deneyen, ancak başarısız olan McDonalds Kardeşler, bu teklife ilk başta sıcak bakmazlar, ancak Kroc’un ısrarları sonunda restoran zinciri oluşturmasına izin verirler. Kroc başlarda büyük zorluklarla karşılaşsa da işleri büyütür. Ancak işler büyüdükçe, kardeşler ile Kroc arasında anlaşmazlıklar baş gösterir, Kroc ise hiçbir şekilde durmaya niyetli değildir.

Yönetmen
John Lee Hancock
Oyuncular
Laura Dern, Patrick Wilson, Nick Offerman, John Lynch, Michael Keaton
Süre: 115 Dakika
Tür: Biyografi

Reis
Vizyon Tarihi: 3.03.2017
“REİS” filmi kime inanacağını bilemez hale getirilen bir halkın kendine inanmasını sağlayan bir kahramanın hikayesidir. İşte tam da burada REİS’in halk için verdiği mücadele ; Halkın doksan yıllık mücadelesiyle özdeşleşiyor. Nitekim O Kasımpaşa’nın fakir göçmen mahallelerinden kök salmış bir umuttur. Rize Günyesu doğumlu Şirket-i Hayriye kaptanı Ahmet KAPTAN’ın oğlu … Filmimizin hikayesi REİS’in babasına verdiği ilk sınavın izini sürüyor. 11 yaşında bir çocuğun babasına ADAM olduğunu ispatlama hikayesi ile Büyük Şehir Belediye Başkanlığını halk için halkla kazanma ve halkının çıkarlarını koruma uğruna kendini feda etme kararında olması iç içe geçiyor. 11 Yaşındaki küçük Tayyip’in İmam Hatip sınavına girdiği 1965 yazından bir kesit alıyoruz. Reis’in yetiştiği Kasımpaşa’nın mahalle dokusu içerisinde bir lideri yoğuran atmosferi soluyoruz. Daha çok karadeniz’in çeşitli illerinden daha iyi bir hayat umuduyla İstanbul’a göçmüş çalışkan , namuslu ve neşeli insanların arasında şekillenen bir lider. Adamlık , delikanlılık , dürüstlük , namus gibi değerlerine sarılan hayatlar. Kabadayısı , işçisi , seyyar satıcısı , zenaatçisiyle bir memleket panoraması 1965 Kasımpaşası. İlkokulu yeni bitirmiş olan küçük Tayyip imam hatip sınavının sonucunu beklerken yaz tatilinde Eminönün sahilde simit , yazlık sinemada çekirdek satmaktadır. Arkadaşlarıyla kurduğu hayır çetesiyle mahallede ellerinden gelen iyilikler yapmaktadırlar. Ustura İsmail namlı kabadayı’nın işlettiği semtin kabadayı kahvesinde işlenen cinayet ile birlikte bütün mahalle bir arada kirlenmeden kalma sınavı verecektir.

Yönetmen
Hüdaverdi Yavuz
Oyuncular
Reha Beyoğlu, Özlem Balcı
Süre: 107 Dakika
Tür: Biyografi

https://youtu.be/M4Qq12d3M90

Logan

Vizyon Tarihi: 3.03.2017
Yakın gelecekte, yorgun savaşçı Logan’ın önemsediği tek şey hasta olan Profesör X’i Meksika sınırında saklamaktı. Ancak Logan’ın dünyadan ve kendi efsanesinden saklanma çabası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir Mutant’ın gelişiyle sona erer.

Yönetmen
James Mangold
Oyuncular
Doris Morgado, Boyd Holbrook, Patrick Stewart, Dafne Keen, Hugh Jackman
Süre: 137 Dakika
Tür: Aksiyon

İstanbul Kırmızısı

Vizyon Tarihi: 3.03.2017
Uzun yıllar yurtdışında yaşayan yazar- editör Orhan Şahin ünlü yönetmen Deniz Soysal’ın ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul’a gelir. Deniz zenginliğinin son demlerindeki ailesiyle birlikte bir yalıda yaşamaktadır. Orhan daha ilk günden Deniz’in karmaşık ilişkileri, esrarengiz arkadaşları ve aile bireylerinin ortasında bulur kendini. Yıllar sonra döndüğü İstanbul’u yepyeni gözlerle keşfederken, unuttuğu duyguları yeniden yaşamaya başlayacaktır…

Yönetmen
Ferzan Özpetek
Oyuncular
Halit Ergenç, Zerrin Tekindor, Mehmet Günsür, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler
Süre: 114 Dakika
Tür: Dram