KÜLTÜR: En pahalı üçüncü sanat eseri

Gustav Klimt’in tablosu rekor fiyata satıldı. Avusturyalı ressam Gustav Klimt’in tablosu Avrupa’da açık artırmayla satılan en pahalı üçüncü sanat eseri olarak kayıtlara geçti. Klimt’in “Bauerngarten” isimli yağlı boya tablosu Londra’daki Sotheby’s müzayede evinde 59.3 milyon dolara (yaklaşık 218 milyon TL) alıcı buldu.
1907’de yapılan tablo, gelinciklerin resmedildiği canlı renklere sahip tablo 1994 yılına kadar kişisel koleksiyon olarak saklandı.

Sotherby’s yetkilileri tarafından Gustav Klimt’in en iyi eserlerinden biri olarak gösterilen tablo son olarak Londra Kraliyet Sanat Akademisi’nin 2016 yılındaki “Modern Bahçe Resimleri” sergisinde yer aldı. Avrupa’da en yüksek fiyata satılan sanat eseri İsviçreli heykeltıraş Alberto Giacometti’nin “Walking Man” (Yürüyen Adam) isimli bronz heykeli, 2010 yılında 104.3 milyon dolara (380 milyon TL) alıcı buldu. Bunu, 2002 yılında 76.7 milyon dolara (yaklaşık 280 milyon TL) satılan Peter Paul Rubens’in “The Massacre of the Innocents” (Masumların Katli) tablosu takip ediyor.

Kaynak: SÖZCÜ