SİYASET: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan set tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘karargah rahatsız’ haberine sert yorumda bulundu. Erdoğan, Pakistan’a giderken havalimanında “karargah rahatsız haberi için flaş açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bu yapılanı affedilir bulmuyorum” dedi.

Pakistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” İslamabad zirvesinin tarihi bir önemi olduğunu söylemeliyim” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürriyet gazetesinin manşeti ve dün Beylerbeyi Sarayı’nda Hulusi Akar ile görüşmesine ilişkin olarak “Dünkü görüşmemiz birinci derecede El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik bazı çalışmalar var. Türkiye, ABD ve Rusya arasındaki görüşmelerde ne noktaya geldik. Bunları değerlendirdik. El Bab operasyonu tamamlandı. Buradaki hedefimiz Cerablus, Dabık, El Bab ve koalisyon güçleri ile mutabık kalınması halinde Rakka’da atılacak adımlar var. Bunları Rusya ile görüşmemiz ve stratejik müttefik olan ABD ile görüşmemiz önem arz ediyor” dedi. Artık hem masada olacağız hem de arazide olacağız dedik. Dost, müttefik kim varsa bunları söylüyoruz.

ÇOK ÇOK ÇİRKİNDİ AFFEDİLİR BULMUYORUM

Bir konu buydu. Diğeri de; ismini verdiğiniz gazetenin manşeti çok çok çirkindi. Bu ifadeler bizleri rahatsız ettiği gibi TSK’yı hayli hayli rahatsız etmiştir. Biz aynı vücudun azaları gibiyiz.TSK rahatsız olursa biz, biz rahatsız olursak onlar da rahatsız olur.

Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur.” Bir defa TSK’yı zor durumda bırakıyorsunuz. Terbiyesizlik yapıyorsunuz.

“Bunların bunlar eski alışkanlıkları, bu eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek, herkes konumunu bilecek ve yerini konumunu bilerek adım atacak. Şimdi siz kalkıp da ‘7 soruya 7 cevap’ derken bir defa Silahlı Kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz, öbür tarafta kalkıp işi daha ileri götürüp, ‘Cumhurbaşkanıyla beraber Genelkurmay Başkanı işte nereye giderse yanında gidiyor’ gibi ifadelerle ayrıca bir terbiyesizlik daha yapıyorsunuz. Bir Genelkurmay Başkanının Cumhurbaşkanıyla hatta hatta Başbakanla herhangi bir uluslararası toplantıya gitmesi noktasından daha tabii, daha doğal ne olabilir?”

“Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini de ağır ödeyecektir. Bizler şu anda ekonomik zirve toplantısına gidiyoruz. Birçok konuyu görüşeceğimiz zirvedir. Bunun içinde savunma vardır, ekonominin, ticaretin birçok alanı vardır, bunun yanında turizm vardır her şey vardır. Bunları biz görüşürken bu işin sorumlusu olan kişilerin bizim yanımızda olmasından daha tabii, daha doğal ne olabilir, bu ne densiz bir yaklaşımdır, böyle bir şey olabilir mi? Bu ne densiz bir yaklaşımdır. ”

TSK AÇIKLAMA YAPACAK

Bu durumu Genelkurmay Başkanımız ile görüştük. Daha detaylı açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklar. Her zamankinden daha fazla birliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde bu tür davranışları ksusura bakmasınlar affedilir bulmuyorum.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASI

TSK’da başörtüsü yasağının kalmasını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konu yeni bir konu değil, beklentiydi. Arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptıktan sonra, konuyla ilgili olarak adım atıldı. Hazırlanan bu noktadaki mevzuata göre hanım kardeşlerimiz de inanç hürriyetinden, emek noktasında, iş temini noktasında özgürlüklerinden her yerde istifade edebilmesidir. TSK’da, emniyette, yargıda, emniyette bu ön açılmış vaziyette. Mağdur, mazlum kardeşlerimiz bundan istifade ederek tüm kurumlarda yer alabilecektir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MİLLİYET