EMLAK: İstanbul’da güncel gayrimenkul durumu

İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenler için bir çok fırsat var. Ev almak isteyen ya da kiralamak isteyenler için İstanbul’daki gayrimenkul durumunu derledik.

Milliyet Emlak’ın haberine göre, İstanbul’un yüz ölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Bakırköy; Bahçelievler, Küçükçekmece, Güngören ve Zeytinburnu gibi önemli semtlerin kesişim noktasında bulunuyor. Sanayi ve ticarete dayalı ekonomisi son derece gelişmiş olan ilçe, iş olanaklarının fazlalığı nedeniyle İstanbul’un en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olarak biliniyor. İlçenin batısında bulunan Atatürk Havalimanı, bölgenin gayrimenkul yatırım değerini artırıyor.

Bakırköy’de Daire ve Arsa Fiyatları
Gelişmiş ulaşım ağları ve iş olanakları nedeniyle Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olan Bakırköy’de konut fiyatları da nüfus yoğunluğuna bağlı olarak artış gösteriyor. İlçede satılık daire fiyatları 250.000 TL’den başlıyor. Bölge raporuna göre 20 yaş üstü apartmanlarda 255.000 TL ile 320.000 TL fiyat aralığında 2+1 doğalgazlı daireler bulmak mümkün oluyor. İlçedeki evlerin büyük çoğunluğu eski binalarda yer alsa da yeni konut projeleriyle yapılan apartmanlarda da pek çok satılık daire bulunuyor. 1+0 stüdyo dairelerin fiyatları 320.000 TL’den başlıyor. 400.000 TL’ye merkezi muhitte bulunan 3+1 daireler satın alınabiliyor. Yatırım amaçlı gayrimenkul satın almak isteyenler termal tesislerde fiyatları 16.000 TL’den başlayan devremülklere büyük ilgi gösteriyor. Yeşilköy, Ataköy ve Florya mevkilerinde lüks yalılar ve deniz manzaralı daireler de bulunuyor. Lüks villaların fiyatları 13.500.000 Euro’yu buluyor.

Bakırköy yatırım potansiyeli yüksek bir ilçe olduğundan arsa fiyatları diğer ilçelerden biraz daha yüksek seyrediyor. Florya’da deniz manzaralı tarla statüsünde 390 metrekarelik arsa satın almak için 1.450.000 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Konut imarlı arsalar ise 3.250.000 TL’den satışa sunuluyor.

Bakırköy’de Güncel Kira Bedelleri ve Yatırımların Amortisman Süresi
Nüfus yoğunluğunun fazlalığıyla paralel şekilde hareketli bir emlak sektörüne sahip olan Bakırköy, gayrimenkul yatırımı açısından en karlı ilçelerden biri olarak biliniyor. Sektörel rapor incelendiğinde İstanbul genelinde konut amortisman değerinin 13-15 yıl arasında değiştiği görülüyor. Bakırköy’de 255.000 TL’ye satın alınabilen 2+1 dairelerin ortalama 1.700 TL’den kiraya verildiği düşünülürse bu süre ilçe bazında 12.5 yıla kadar düşüyor. Kira fiyatları üzerinde; ulaşım araçlarına, okul, hastane, alış veriş ve iş merkezlerine yakınlığın yanı sıra sahile yakınlık da etkili oluyor. İç kesimlerde 1.400 TL’ye 2+1 daire kiralamak mümkünken, sahile yakın dairelerin kira bedeli 2.400 TL’den başlıyor. İncirli Caddesi üzerindeki 3+1 daireler 1.800 TL’den başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor. Florya’daki lüks 3+1’lerin kira bedeli ise 3.250 TL’yi buluyor. İlçeye iş seyahati veya gezi amacıyla gelenler ev sıcaklığında otel konforu sunan günlük kiralık daireleri de tercih edebiliyor. Bu daireler günlük 100 TL’den kiraya veriliyor.