EĞİTİM: Sözleşmeli öğretmen takvimi açıklandı!

Binlerce öğretmen adayı, bu haberi bekliyordu. MEB tarafından beklenen açıklama geldi ve 20 bin sözleşmeli öğretmen takvimi açıklandı. Hürriyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, öğretmen atamaları için MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Açıklanan atama takviminin sonunda tam olarak 20 bin 127 öğretmen adayının atamasının yapılması planlanıyor. İşte, MEB 20 bin öğretmen alımı branş dağılımı kontenjan listesi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geçtiğimiz hafta yapılan 20 bin öğretmen alımı duyurusu, bugün resmiyete kavuştu. MEB Twitter hesabından yapılan paylaşımla birlikte yapılacak atamanın toplam 20 bin 127 olduğu ve branş dağılımının netleştiği öğrenildi. İşte, MEB 20 bin öğretmen alımı branş dağılımı kontenjan listesi hakkında detaylı bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi saat 15.00’te @tcmeb twitter adresinden açıklayacağını duyurmuştu. MEB’in resmi adresinden tarihler açıklandı.. Gelen ilk açıklama ise şöyle;

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

Sözleşmeli öğretmen takvimi açıklandı!
Sözleşmeli öğretmen takvimi açıklandı!

En çok kontenjan sınıf öğretmenliğine

MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok alım, sınıf öğretmenliğine yapılacak. Bu kontenjanı 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor.

Kontenjan dağılımları şöyle:

Kontenjan dağılımları şöyle:
Kontenjan dağılımları şöyle:

One comment
  1. Gereğini yapın artık referandum öncesi bir parmak bal

Comments are closed.