TURİZM: Türkiye de o kadar güvenli!

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu’nun açılış töreninde konuşma yaptı. Konuşmasında “Turizmde bir adım öne çıkmak için, başkaları hakkında dedikodu üreterek, oraları güvensiz ilan ederek iş yapmaya çalışanlar var. Bunlar doğru şeyler değil. Dünyanın hiçbir yerinde güvenli ülke yoktur, eğer güvenlikten bahsediyorsak. Terör, her yerde, adres tanımıyor. Terörün olmadığı yer yok. Avrupa, Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli. Saraybosna ne kadar güvenliyse Ankara da o kadar güvenli. Onun için terörü, turizmi baltalamak veya turizmde avantaj sağlamak için lütfen kullanmayalım. Enerjimizi, kaynaklarımızı savaşa, tanka topa, tüfeğe değil, insanların refahına, mutluluğuna ayırmamız lazım. Tarih, bizden bunun hesabını sorar.”

Yıldırım, “Şu anda havacılığın merkezi Türkiye’ye kayıyor. Eskiden İpek Yolu’yla doğudan batıya zenginlik için göç vardı. Şimdi zenginlik doğuya tekrar döndü” dedi.

Notlar karışınca…

Başbakan Binali Yıldırım, açılış töreninde, konuşma notlarının sırasının karıştığını fark edince, “Temel’i kürsüye davet etmişler. Bakmış ki notları burada olduğu gibi birbirine karışmış, bir türlü başlayamıyor… Diyor ki, ‘Buraya gelirken ne konuşacağımı bir Allah biliyordu, bir de ben. Şimdi artık sadece Allah biliyor” fıkrasını anlattı.

Kaynak: MİLLİYET