SPOR: Vodafone Arena’da internet hızlandı

Vodafone Türkiye, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’da bir ilki daha gerçekleştirdi. Vodafone Arena’daki 4.5G çekim noktalarını C-RAN (Centralized Ran) teknolojisi ile daha verimli hale getiren Vodafone, özellikle taraftarların en çok veri paylaşımı yaptığı maç devre aralarında internet hızında %24 oranında artış kaydetti.

13 Şubat 2017 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, 5G hazırlıkları kapsamında Vodafone Arena’da yer alan 4.5G çekim noktalarını C-RAN (Centralized-Ran) teknolojisi ile daha verimli hale getirdi. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’da bir ilki daha gerçekleştiren Vodafone Türkiye, bu sayede taraftarların veri yükleme hızında önemli bir artış kaydetti. Türkiye’de ilk kez Vodafone ve Huawei’nin dünya çapında başlattığı “TechCity” (Teknoloji Şehri) projesi kapsamında İstanbul’da Vodafone Arena’da kullanılan C-RAN teknolojisiyle internet hızında %24 oranında artışa ulaşıldı.

C-RAN teknolojisinin sunduğu hız ve verimlilik, son bir ay içinde Vodafone Arena’da oynanan Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarında elde edilen veriler doğrultusunda ölçümlendi. Buna göre; özellikle sosyal medyada fotoğraf ve video yüklemelerinin en yoğun olarak gerçekleştiği devre aralarında internet hızında %24 oranında artış kaydedildi.

Vodafone Arena’nın akıllı stadyum altyapısı, geleceğin taraftar deneyimini Beşiktaşlılar’a yansıtmaya devam ediyor. Beşiktaş JK’nın Vodafone Arena’da oynadığı her maçta 40 binden fazla taraftar Wi-Fi, 2G, 3G ve 4.5G uyumlu ağ bağlantılarına ulaşabiliyor. Ayrıca, 850’den fazla videowall ve 2.200 koltuk içine konumlandırılan interaktif ekran ve Vodafone Arena mobil uygulaması sayesinde röportajlardan maç istatistiklerine ve anlık güncellemelere kadar tüm içeriklere erişebiliyor. Vodafone Arena’da maç günlerinde taraftarlara ve ziyaretçilere uçtan uca dijital deneyim yaşatılıyor.