ALIŞVERİŞ: Makyajda doğru tonu bulun

Göz makyajında en önemli nokta, göz rengine uygun renkleri kullanmaktır. Bazen çok güzel bir renk olsa da, yakışmadığı oluyor. Bu nedenle göz makyajının nasıl yapıldığından çok göz renginize uygun renk seçimi de önemli. Renk seçerken gözünüzle kontrast renkleri tercih edin.

Mavi Gözler
Mavi Gözler

Mavi Gözler: Kahverenginin tüm tonlarını kullanabilirler. Ayrıca bakır, turuncu, sıcak pembe ve toprak tonları, mavi ve morun her tonu, gri tonlarında far kullanabilirler. Turkuaz eyeliner ve mavi maskara ikilisi de mükemmel görünüyor.

Yeşil ve ela gözler: Bu renk gözlere sahip olanlar koyu kahve ve sıcak toprak tonlar, pembe, bordo ve morun tonları, gri ve altın tonlarını kullanabilirler. Dumanlı göz makyajı içinse, doğal ve sıcak tonlarda toprak tonlarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca, zümrüt yeşili göz kalemi, pembe, gri tonları çok yakışıyor.

Yeşil ve ela gözler
Yeşil ve ela gözler

Kahverengi gözler: Neredeyse tüm renklerin uyumlu olduğu kahverengi gözlerin renk yelpazesi çok geniş. Yeşil, pembe tonları, kobalt mavisi ve lacivert, bej tonları, koyu gri, patlıcan moru, toprak tonları, bakır, altın, turuncu, kahverengi, şeftali tonları ve hafif bir eyeliner ile mükemmel görünebilirler.

Kahverengi gözler
Kahverengi gözler
Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
ESTEE LAUDER
ESTEE LAUDER
NARS
NARS
flormar
flormar
Lancome
Lancome
Dior
Dior
L’OREAL
L’OREAL
M.A.C
M.A.C
YSL
YSL
TOM FORD
TOM FORD
BURBERRY
BURBERRY