TEKNOLOJİ: ABD, Türk hacker için kararını verdi!

Kendi yazdığı yazılımlarla 30’a yakın ülkede ATM’leri saniyeler içerisinde boşaltan ve ABD’de yargılanan Türk Hacker Ercan Fındıkoğlu için mahkeme kararını verdi.

İlk olarak 2011 yılında yaptığı vurgunla ismini duyuran Türk hacker Ercan Fındıkoğlu, kısa bir süre içerisinde Amerika’nın en çok arananlar listesinde üst sıralara oynamaya başlamıştı.

2011 yılında yazdığı çeşitli yazılımlarla 18 ülkede ATM’leri boşaltarak 14 milyon dolarlık bir vurgun yapan Fındıkoğlu, bu vurgundan bir yıl sonra yine benzer bir şekilde 20 ülkedeki ATM’lerden 5 milyon dolar çaldı.

Amerika’nın da içerisinde bulunduğu 23 ülkede ATM’lerden tam 40 milyon dolarlık parayı zimmetine geçiren ve bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Fındıkoğlu, 2013’ün sonlarında Almanya’da yakalandı.

Fındıkoğlu, 14 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu!
Fındıkoğlu’nun yakalanmasının ardından Almanya ile temasa geçen ve Türk hackerın kendilerine iadesini talep eden Amerika, 18 ay sonra anlaşma sağladı ve Fındıkoğlu’nu Almanya’dan teslim aldı.

Bilgisayar sistemlerine izinsiz girmek ve para aklama gibi farklı suçlardan 2015 yılından bu yana ABD’de yargılanmakta olan Ercan Fındıkoğlu için, 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Tüm ceza indirimlerine rağmen ömrünün geri kalanı hapiste geçireceği tahmin edilen Fındıkoğlu için, New York’ta bulunan federal mahkeme 8 yıl hapis cezası vermeye karar verdi.

SHIFTDELETE