SAĞLIK: Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar

Her burnun ihtiyacı farklıdır. Ufak dokunuşlarla burnunuzdaki kusurlardan kurtulabilirsiniz. Hürriyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, incelikli burun estetiği tekniğini anlatıyor.

“Finesse rinoplasti, bir hastanın burnunda sadece ince düzenlemelerin yapıldığı burun estetiği türüdür. Bu teknikte burnun sorunlu kısımlarında düzeltme yapılır ve burnun genel yapısının yeniden işlenmesini gerektirmez. Bu prosedür, zaten güzel biçime sahip ve orantılı burunları olan ve yalnızca ufak değişiklik isteyen kişiler üzerinde gerçekleştirilir. Bu hastalar genellikle genel görünüşünü etkilemeyecek, en yakın arkadaşları ve ailelerinin bile fark edemeyeceği bir düzelme ister.”

Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar
Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar

HAFİF DEĞİŞİKLİKLER İÇİN UYGUNDUR

“Hastaların bu teknikle talep ettiği değişiklikler ufak burun ucu revizyonları, küçük kemik çıkıntıların alınması veya asimetrik burun deliklerinin düzeltilmesi yöntemlerini içerir. Finesse rinoplasti arayışında olan birçok hasta, aktörler, modeller, dansçılar veya halkın gözü önünde olan kişilerdir. Genellikle görüntülerini mükemmelleştirmek ve fiziksel ideallerine daha yakın olmak için en ince değişiklikleri ararlar. Ancak bu burun estetiği tekniği bütün hastalar için uygun değildir. Bazı hastalar, ele almak istedikleri konulara veya altta yatan başka bir burun koşuluna dayanan tam bir rinoplastiye ihtiyaç duyabilirler.”

Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar
Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar

3D TASARIM UYGULAMALARI ÖNEMLİ

“Gerekli değişiklikler küçük olabilir, ancak cerrahın sabrı ve becerisi hala çok önemlidir. Bu nedenle cerrah hastalarının talep ettiği kesin değişiklikleri yapmak için gerekli beceriye sahip olmalıdır. Hastalar için en yüksek kalitede ve hassas sonuçlar elde etmek için 3D tasarım cihazları, 3D Mask yöntemini, yüksek çözünürlüklü görüntüleme yöntemlerini de kullanmalıdır. Sadece küçük değişiklikler ele alınsa da, bu durumlar çoğu zaman en zorlayıcı olabilir, çünkü gözle görülür gelişme de ince olacaktır.”

Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar
Finesse rinoplasti ile ince dokunuşlar

İYİLEŞME SÜRECİ DAHA KISADIR

“Finesse rinoplasti isteyen kişiler genellikle daha sonra başkaları tarafından kolaylıkla fark edilmeyecek değişiklikler ve bir prosedür istemektedir. Ayrıca rinoplasti sonrasında da yaşantılarında kesintiler olmasından da endişe duyarlar. İleri teknolojili teknikler kullanarak yapılan bu teknikte hastalar için mümkün olan en kısa süreli iyileşme sürecini sağlayan çok hassas prosedürler uygulanmaktadır. Ancak yine de iyileşme süresi, istenen değişikliklere ve vücudun prosedüre cevabına bağlı olarak her hasta için değişiklik gösterir. Finesse rinoplastiniz planlamadan önce burnunuzun ve yüzünüze çok dikkatli ve ayrıntılı bir değerlendirmesi yapılmalıdır. Değişiklikler küçük olsa da, burnun görünümünü etkileyebilir ve doğru yapılmazsa yüzün uyumunu bozulabilir. Buna ek olarak, bazı hastalar bu kadar ince değişikliklerden yararlanamayabilir ve estetik cerrahınız, ne zaman bir finesse rinoplastisi yapmaktan kaçınması gerektiğini bilmeli ve hastaya en doğru tekniği uygulamalıdır.”

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

HER BURNUN İHTİYACI FARKLIDIR

“Rinoplasti genel olarak plastik cerrahide en zorlu operasyondur. Her şeyden önce, her burun anatomisi birbirinden farklıdır. Burnu oluşturan kısımlarının her biri diğeriyle komplike bir şekilde ilişkilidir, böylece bir bileşendeki ufak bir değişiklik, başka yerlerde dramatik değişikliklere neden olabilir ve böylece burun üzerinde büyük bir etki yaratır. Plastik cerrahinin başarısında hata payı çok düşüktür, bir milimetre bile başarılı bir sonuç ya da hayal kırıklığı arasındaki farkı belirleyebilir. Bunun için, burun biçiminin düzeltilmesi, sanatsal bir vizyon, orantı ve boyut bilgisi gerektirir. Diğer işlemler için estetik bir ideal olabilirken, bir yüz için ideal burun başka bir yüz için tamamen farklı olabilir, bu da cerrah tarafından keskin bir estetik yargı gerektirir.”

Kaynak: HÜRRİYET