TEKNOLOJİ: Resident Evil 7 biohazard 2 saatten kısa sürede bitirildi!

Resident Evil 7 çıkalı daha 1 hafta olmadı. Oyunları mümkün olan en çabuk şekilde bitirmeye odaklanan “speedrun”cılar oyunu 2 saatin altında bitirmeye başladılar bile…

Bu yılın merakla beklenen oyunlarından Resident Evil 7, 24 Ocak tarihinde piyasaya çıktı. Hem kutulu, hem de dijital olarak satın alınabilen Resident Evil serisinin en yenisi için oyun siteleri tam puan veriyor. Oyun korku/aksiyon türünde ve serinin ilk oyunlarının yarattığı havayı başarı ile yakalayabilmiş.

Resident Evil 7 (RE7) ilk seferde yaklaşık 9-10 saatte bitirilebiliyor ama bazı sıkı oyuncular bu süreyi 2 saatin altına indirmeyi başarmışlar bile. Bu şekilde hızlı oynanış tarzına ‘speedrun’ deniliyor. Speedrun denemelerinde amaç bir oyunu olabilecek en kısa sürede tamamlamak. Bu süreye bölüm yükleme süreleri ve geçilemeyen oyun içi videoları da dahil. Dünya çapında oyuncular Super Mario Bros gibi en ünlü oyunlar için speedrun denemeleri yapıyorlar ve videolarını internette paylaşıyorlar.

Resident Evil 7
Resident Evil 7

Bu speedrun örneklerinden biri de DraQu isimli oyuncudan gelmiş. DraQu oyunun NewGame+ modunu tam 1 saat 44 dakikada bitirmeyi başarmış. Bunu videoyla da ispat eden oyuncu, video boyunca çeşitli noktalarda yorumlar yapıp bilgi de veriyor. Resident Evil 7’yi özellikle NewGame+ modunda oynamış, çünkü bir kez oyunu bitirdiğinizde açılan bu modda speedrun yapabilmek için özel iki araç çıkıyor.

Resident Evil 7
Resident Evil 7

Bunlardan biri oyun içinde normalden hızlı hareket etmenizi sağlayan Running Shoes isimli ayakkabılar. Running Shoes’u sonraki oynayışlarda açabilmek için oyunu daha önce bir seferliğine 4 saatin altında bitirmiş olmanız gerekiyor. Diğeri ise oyundaki birçok yaratığı tek vuruşla geçmeye yarayan Albert-01 isimli tabanca. Sonsuz mermi modifikasyonu sayesinde, RE7 speedrun yapan oyuncular çoğu engele hiç takılmadan kolayca ilerleyebiliyorlar.

Resident Evil 7
Resident Evil 7

RESIDENT EVIL 7’NİN 1 SAAT 44 DAKİKADA BİTİRİLMESİ
Resident Evil ABD derecelendirme kurumu tarafından yetişkinlere uygun olarak derecelendirmiştir. Şiddet görüntüleri içeren oyun, 17 yaş ve üstü kullancılara satılmaktadır.

Kaynak: SÖZCÜ