FUTBOL: En büyük sürpriz İstanbul’da

Demba Ba İstanbul’a geldi. Siyah-Beyazlı takımda geçirdiği bir sezonda tribünlerin gönlünü fetheden Senegalli, 1.5 sezon sonra tekrar Kartal için İstanbul’a geldi. Çin’de geçirdiği ciddi sakatlık sonrası sahalara dönmek için geri sayımda olan Demba Ba’nın yine çok heyecanlı olduğu gözlendi. Beşiktaş’ta 2014-2015 sezonunda forma giyen ve transfer olduğu dönem müthiş bir taraftar topluğunun karşıladığı Senegalli, bu kez sakin bir ortamda İstanbul’a ayak bastı.

En büyük sürpriz İstanbul'da
En büyük sürpriz İstanbul’da

Atatürk Havalimanı’nda az sayıdaki taraftarın karşıladığı Demba Ba tüm ısrarlara rağmen hiç konuşmadı.Demba Ba, vatandaşların fotoğraf çektirme isteğine de olumlu yanıt vermediği görüldü. Senegalli futbolcu hızlı adımlarla kendilerini bekleyen araca yöneldi. Demba Ba’nın açıklama yapmamasının gerekçesi ise sonradan açıklandı. Beşiktaş’tan alınan bilgiye göre, siyahi futbolcu henüz resmi bir anlaşma olmadığı için konuşmaktan kaçındı.

En büyük sürpriz İstanbul'da
En büyük sürpriz İstanbul’da

Bilindiği üzere Demba Ba, Beşiktaş’ın talep ettiği detaylı sağlık kontrollerinden geçtikten sonra pazarlık masasına oturulacak. Sağlık taramasında herhangi bir soruna rastlanmazsa Beşiktaş, Demba Ba ile resmi sözleşme yapacak. Anlaşmaya göre Beşiktaş, Demba Ba’yı Çin ekibi Shanghai Shenhua’dan bedelsiz olarak sezon sonuna kadar kiralayacak. Beşiktaş, Çin ekibine herhangi bir kiralama ücreti ödemeyecek. Maaşın büyük bölümü ise Çinliler tarafından ödenecek. Siyah-Beyazlı ekip, Demba Ba’ya ise ücret olarak düşük bir bedel ödeyecek. Demba Ba’nın maaşının ne kadarının Shenhua ne kadarının Beşiktaş tarafından karşılanacağı ise yapılacak görüşmeler sonrası netleşecek. Demba Ba, Beşiktaş’ta 2014-2015 sezonunda forma giymiş ve Siyah-Beyazlı forma ile ligde 18, toplamda ise 27 gol atmıştı.

Kaynak: FANATİK